Animale de companie

#animale de companie #caine # caine zambet # caine fericit

Ce se intampla cu adevarat cand cainele tau zambeste

De cate ori nu ti s-a intamplat sa-ti surprinzi catelul ranjind cu toata gura la tine, gandindu-te ca este fericit? Specialistii sustin ca aceste zambete nu sunt asociate intotdeauna cu fericirea si ca, uneori, aceste mimici pot fi, de fapt, un semn de anxietate sau frica!

"Zambetele" cainelui nu sunt intotdeauna semn de fericire

Limbajul corporal al cainelui spune multe despre cat este de fericit sau suparat si iritat. Principalul semne care indica o stare de spirit buna a cainelui este ridicarea colturilor gurii si limba scoasa afara, care creeaza impresia unui chip zambitor si pe care noi il traducem printr-o o stare de fericire si relaxare.

De multe ori insa, aceste chipuri zambitoare nu sunt intotdeauna o expresie a starii de bine, avertizeaza specialistii de la Caring Hands Humane Society Website.

Se poate crea impresia unei stari de fericire prin prisma colturilor ridicate ale gurii, insa de multe ori, aceasta mimica poate fi semnul anxietatii sau nervozitatii.

Atunci cand cainele are colturile usor ridicate, gura intredeschisa, isi tine limba inauntru si gafaie, poate fi semn ca este stresat ori suparat si ca poate deveni agresiv. Daca si blanita de pe spate se ridica, cu siguranta nu este momentul potrivit sa il smotocesti si mangai, caci s-ar putea sa fii muscat.

De asemenea, un caine ar putea oferi falsa impresie ca este fericit si ca zambeste atunci cand se simte amenintat sau in pericol. Ridicarea colturilor gurii si incretirea pielii din jur pot parea inofensive. Mimica lui ar putea fi interpretata ca zambitoare, dar acest chip neagresiv este doar aparent. In realitate, cainele este speriat, din cauza unui pericol pe care il intuieste. Daca aceasta mimica este insotita si de plans, urechi orientate spre spate si capul usor aplecat in jos, cel mai indicat este sa te retragi si sa-l lasi in pace.

Cum iti dai seama cand este cainele fericit?

Tot limbajul corpului cainelui ne indica si principalele semne care te ajuta sa-ti dai seama cand anume cainele tau este fericit sau nu. Pe langa chipul zambitor, cu gura larg deschisa si limba atarnata pe afara, cainele iti transmite ca este relaxat si se simte bine atunci cand gafaie usor si scurt, cand da din codita, se tranteste pe spate si se freaca cu labutele pe burta. Urechile lui sunt drepte, sare de colo pana colo intr-o veselie si este dornic sa se joace.

Foto: loadpaper.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului