Animale de companie

#animale #caini #rottweiler #rase caini # rasa rottweiler

Vrei un Rottweiler? Ce trebuie sa stii!

Inteligent, curajos si puternic, rottweilerul este un caine excelent. Acesta este calm, sociabil si poate fi dresat destul de usor, iar in aceelasi timp are un instinct puternic de a-si proteja stapanii. Totusi, daca nu este dresat si invatat cu oamenii inca din primele saptamani de viata, rottweilerul poate avea un comportament agresiv.

Daca te tenteaza sa adopti un rottweiler, ar fi bine sa tii cont de cateva aspecte

1. Rottweilerul nu este pentru oricine

Chiar daca il vezi ca pe un catelus dragalas, rottweilerul va atinge dimensiuni impresionante si va avea nevoie de mult spatiu, dar si de multa mancare. De asemenea, rottweilerul are nevoie de un stapan care sa il ingrijeasca, sa ii acorde atentie, sa se joace cu el, dar mai ales sa il dreseze. In lipsa unui antrenament de dresaj, rottweilerul va fi greu de stapanit si va avea iesiri agresive.

2. Rottweilerul nu este potrivit pentru o familie cu copii

Chiar daca este sociabil si poate invata sa aiba rabdare, rottweilerul are instinctele destul de bine dezvoltate si s-ar putea sa nu ezite sa isi apere teritoriul de un copil prea insistent, care nu isi doreste decat sa se joace. Mai mult decat atat, rottweilerul are tendinta sa se joace si sa alerge dupa tot ceea ce misca, iar un copil poate fi o tinta perfecta pentru el.

3. Rottweilerul are nevoie de multa atentie

Cainii din rasa rottweiler au nevoie de atentie din partea stapanului, incepand de la joaca, pana la plimbari zilnice de cel putin 20 - 30 de minute si masurarea portiilor de mancare. Rottweilerul este un caine destul de lacom si are tendinte de ingrasare. Daca nu il pui sa faca zilnic miscare si daca nu ii controlezi portiile de mancare, cainele s-ar putea ingrasa foarte mult si se poate imbolnavi.

4. Rottweilerul traieste in jur de 12 ani

Nu uita ca un caine reprezinta un angajament pe termen lung. Acesta este un companion care va sta in casa si in familia ta pe o perioada de cel putin 12 ani. Inainte de a lua cainele acasa, analizeaza bine acest aspect si intreaba-te daca vei fi in stare sa ai grija de el in toata aceasta perioada.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului