Animale de companie

#urangutan #inteligenta animale #inteligenta urangutani #pui urangutani

Urangutanii stiu sa foloseasca uneltele de la varste fragede

Urangutanii incep sa isi formeze propriile idei despre lumea inconjuratoare inca de la cele mai fragede varste, in special despre cum si cand sa foloseasca uneltele. Aceasta este concluzia unui studiu recent, care indica ca traditiile culturale ale primatelor sunt asemanatoare cu cele ale oamenilor.

Urangutanii au traditii comportamentalte care difera in functie de regiune. Este si cazul urangutanilor din insula Sumatra, care pana la varsta de 6 - 7 ani folosesc bete pentru a recolta mierea. Cercetatorii sunt de parere ca invatarea sociala este responsabila pentru aceste diferente si ca maimutele isi dau seama cum sa gaseasca miere de la alte maimute.

Thibaud Gruber, psiholog la Institutul Antropologic de la Universitatea din Zurich, a studiat comportamentul unor maimute aflate in carantina la adapostul Batu Mbelin din Insula Sumatra.

Puii de maimuta au fost supusi mai multor teste care presupuneau cautarea mierii cu batul si aducerea alimentelor in cusca. Rezultatele studiului au aratat ca urangutanii au invatat rapid ca pot folosi betele pe post de unelte, insa diferentele au fost sesizate la procurarea mierii.

Puii din vestul insulei au stiut cum sa ia mierea, in timp ce puii din vest nu. Cercetatorii sunt de parere ca puii au invatat sa adune mierea de la parintii lor.

Sursa foto: konicaminolta.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului