Animale de companie

#papagali #inteligenta #inteligenta copil #pasari inteligente

Unii papagali au inteligenta unui copil de 4 ani

Stim cu totii ca apagalii sunt ceva mai speciali fata de alte pasari. O noua cercetare realizata la Universitatea din Viena a aratat ca unii papagali sunt capabili sa gandeasca logic la fel ca un copil de 4 ani. Pana acum se credea ca doar primatele mari sunt capabile de acest tip de gandire.


Papagalii care au fost supusi studiului au fost capabili sa-si foloseasca logica pentru a gasi bucatele de mancare ascunse sub cesti identice.

Desigur, nu toti papagalii sunt inzestarti cu astfel de abilitati. Cercetarile arata ca papagalii gri africani , vestiti de altfel pentru inteligenta lor si pentru uimitoarea capacitate de imitare a limbajului uman, pot sa gandeasca logic.

Acesti papagali pot fi invatati sa vorbeasca, sa imite alte pasari si diferite sunete sau sa faca diferite trucuri. De altfel, avand o perosnalitate extrem de puternica, acestia trebuie stimulati suficient si au nevoie de foarte multa atentie pentru a nu dezvolta probleme comportamentale.

Alte animalute ce isi folosesc logica

In urma cu circa 5 ani, un papagal devenit celebru, Alex, a reusit sa inteleaga conceptul de "zero", notiune cu care copiii nu sunt familiarizati pana la varsta de 3 - 4 ani. Alex, care a murit in 2007, avea un vocabular de 150 de cuvinte, pe care le intelegea si le folosea.


Si alte animale au dat dovada de o inteligenta iesita din comun


Corbii de exemplu pot recunoaste oamenii dupa figura, ei retinand chipurile persoanelor timp de ani buni. O alta cercetare a aratat cum ciorile folosesc metode logice pentru a obtine hrana. Studiul a aratat cum ciorile au folosit pietre pentru a ridica nivelul apei dintr-un recipient de plastic in care plutea hrana.

Alte studii au aratat ca circa unul din 5 cimpanzei sau alte primate mari se poate folosi de logica pentru a descoperi mancarea ascunsa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare