Animale de companie

#delfini #specii delfini #ciudatenii delfini

Tot ce nu stiai despre delfini

Datorita firii lor vesele si jucause, dar si faptului ca sunt inofensivi fata de oameni, delfinii si-au castigat o popularitate pe care putine mamifere marine o au. Ceea ce multi nu stiu este ca delfinii supravietuiesc fara probleme datorita comunitatii si lectiilor atente pe care adultii le ofera puilor.



Delfinii sunt animale inteligente, jucause si comunicative. Ei comunica intre ei cu ajutorul unor sunete specifice. Tot cu ajutorul sunetelor ei transmit aparitia unor pericole, obstacole sau aparitia unei prazi.

Exista 37 de specii de delfini , iar cel mai des intalnit este cel din Marea Mediteraneeana si Altanticul de Nord. Delfinul are circa 2,4 m lungime, botul sau masoara 15 cm si culorile sale sunt negru-maron pe spate, aripi inchise la culoare si burta alba. Majoritatea delfinilor inoata in grupuri mari si se hranesc mai ales cu pesti.

Cum dorm delfini?

Cand vor sa doarma, delfinii raman in sau langa suprafata apei. In acest fel, ei nu se indeparteaza prea mult de aer, care le trebuie ca sa respire.
In timp ce doarme delfinul are, de obicei , un singur ochi deschis, respiratia sa devine mai lenta, insa el ramane semiconstient. Daca alte fiinte pot dormi adanc si respira fara probleme in acest timp, delfinul trebuie sa depuna un efort constient pentru a respira. In acest scop, o jumatate a creierului delfinului ramane mereu activa, chiar si in timpul somnului.


Delfinii care merg la scoala


O anumita specie de delfin , cu botul in forma de sticla, provine din aceeasi familie ca si balenele ucigase. Ei traiesc si calatoresc in grupuri si uneori se comporta ca si cum ar merge la scoala. O asemenea scoala are, de obicei, 12 delfini, insa exista momente cand aceste scoli se combina si ajung sa formeze grupuri de 1000 de delfini.

Delfinii tineri invata sa inoate, sa vaneze si sa socializeze cu celalti, imitandu-si mamele sau delfinii adulti. Joaca este importanta pentru ei, iar pedepsirea delfinilor tineri atunci cand nu invata bine se face lovindu-i usor cu capul sau coada.

Delfinii din Amazon inoata cu burta in sus, acest obicei ajutandu-i sa ocheasca mai bine pestii si sa-i vaneze.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare