Animale de companie

#pasari #animale #papagali #canari

Top 5 cele mai populare pasari de colivie

Te-ai intrebat vreodata care sunt cele mai populare pasari cu statutul  de animale de companie? Cercetatorii au  descoperit ca oamenii opteaza in general pentru  pasarile de mici dimensiuni sau pentru cele foarte inteligente. Iata un clasament al celor mai intalnite 5 specii de pasari din casele oamenilor de pretutindeni:

Perusii

Perusii sunt animale de companie perfecte atat pentru copii cat si pentru cei care nu au mai ingrijit pasari pana acum. Acesti papagali de mici dimensiuni se gasesc intr-o multitudine de culori care atrag privirile. Perusii sunt usor de ingrijit si nu au nevoie de un spatiu foarte mare in care sa fie tinuti.

Perusii atrag prin comportamentul lor vioi si atentia pe care o manifesta unul fata de celalalt atunci cand sunt tinuti in pereche. Adora sa se joace toata ziua si sa ciripeasca in permanenta. Daca li se acorda suficienta atentie, unele exemplare pot invata sa vorbeasca. Speranta de viata la perusi este de 12-15 ani.

2 Nimfele

Nimfele sunt papagali de dimensiuni medii. Acestia sunt cunoscuti pentru talentul lor de a invata sa imite sunete, sa cante sau sa fluiere. Desi sunt pasari care pot invata sa vorbeasca, majoritatea prefera mai degraba sa fluiere sau sa imite anumite sunete precum soneria telefonului.

Nimfele mai atrag prin faptul ca devin foarte atasate de stapanii lor. Acestea isi pot petrece ore in sir stand pe umarul sau pe degetul acestuia.  Speranta de viata a nimfelor este de aproximativ 15-20 de ani.

Canarii

Canarii se situeaza pe locul 3 in topul celor mai populare pasari de apartament. Aceste pasari de dimensiuni foarte mici (masurand aproximativ 12 cm), atrag prin multitudinea de culori dar si prin diferitele subspecii in care pot fi intalnite.

Canarii se adapteaza perfect la viata de apartament si nu au nevoie colivii de mari dimensiuni. Ei pot trai fericiti si in colivii mai mici, spre deosebire de alte pasari care au nevoie de un spatiu generos.  Aceste pasari au devenit apreciate datorita ciripitului melodios. Speranta de viata a canarilor este de minim 10 ani.

4 Papagalii inseparabili

Cunoscuti si sub numele de pasarile iubirii sau Agapornis, papagalii inseparabili traiesc numai in pereche. Au dimensiuni mici, iar penajul este viu colorat. Sunt pasari inteligente , jucause, blande si foarte curioase. Deoarece Agapornis nu pot trai in singuratate, acestia vor comunica in permanenta cu perechea, lucru care iti va ingreuna munca de a-l invata sa vorbeasca. Acest lucru nu este insa imposibil, fiind nevoit sa ai mai multa rabdare cu ei. Speranta de viata a papagalilor inseparabili este de aproximativ 20 de ani.

5 Papagalii Gri Africani

Papagalii Gri Africani sunt papagali de mari dimensiuni si sunt unii dintre cei mai inteligenti. Este singura specie care poate memora peste 2000 de cuvinte si poate invata usor sa recunoasca anumite obiecte si culori. Din cauza acestor indeletniciri pe care le au, Papagalii Gri Africani sunt tot mai cautati ca si animale de companie. Un atu este speranta de viata foarte mare, in comparatie cu restul papagalilor, acestia putand sa traiasca intre 50 si 70 de ani.

Daca esti in cautarea unui prieten inteligent si afectuos, alegerea cea mai buna pe care o poti face este sa optezi pentru Marele Gri African .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului