Animale de companie

#canari #varietati #specii #tipuri #culori #cantareti #pene

Specii si varietati de canari

In intreaga lume se cunosc trei specii de , fiecare specie avand mai multe varietati. Daca intentionezi sa-ti achizitionezi un canar gandeste-te mai intai ce specie preferi sau care ti s-ar potrivi, apoi alege o varietate a acelei specii. Te poti orienta in functie de inaftisare, postura, culoare sau poti opta pentru un canar cantator.  Pentru a-ti fi mai usor sa te orietezi, iata o lista cu toate speciile si varietatile de canari .

 

Canarii cantatori

     

Canarul Tavalug ( German Roller Canary) – Canarul tavalug canta cu ciocul inchis.

Canarul Belgian Waterslager ( Belgian Watherslager Canary) – Acest canar poate imita sunetul apei curgatoare.

Canarul Spaniol Stampilat
( Spanish Timbrados Canary)
-  Poate imita anumite cuvine si / sau zgomote auzite prin casa.

Canarul American Cantator ( American Singer Canary) – O incrucisare a canarului tavalug in proportie de 2/3,  cu canarul border in proportie de 1/3. 

Canarii de postura

 

Canarul Chenar (Border Canary ) -  Specie selectata din canarul scotian sau englez, care formeaza un unghi de 60o cand sta pe bat.

Canarul Motat (Gloster Canary)  Este o combinatie a canarului chenar (Border Canary) cu canarul  tavalitor cu creasta (Crested Rollers Canary.

Canarul Stafford (Stafford Canary) – Specie selectata din incrucisarea canarului rosu (Red-Factor) si canarul motat(Gloster Canaries).

Canarul din Norwich (Norwich Canary) – Crescute selectiv pentru dimensiunile mari si penele foarte pufoase.

Canarul Fife (Fife Canary) – Este o copie in miniatura a canarului chenar (Border Canaries). Acesta nu masoara mai mult de  12 cm.

Canarul Scotian Pur Sange (Scots Fancy Canary) – Originar din Scotia, acest canar este crescut pentru pozita sa cocosata.

Canarul Belgian Pur Sange (Belgian Fancy Canary) -  Este originar din Belgia si se remarca datorita pozitiei cocosate in care sta.

Canarul Parizian cu (Parisian Frill Canary) – Se remarca prin penele sale franjurate iar lungime pasarii poate depasi 20 cm. 

Canarul Olandez cu volanase (Dutch Frill Canary) – Canarul Olandez este special selectionat pentru penele sale franjurate care imita niste volanase.

Canarul Yorkshire (Yorkshire Canary) -  Este o incrucisare intre canarul Lancashire ( Lancashire Canary), canarul belgian si Canarul din Norwich (Norwich Canary).

 

Canarul Soprala (Lizard Canary) – Rasa este selectionata in Franta, datorita  penelor sale pe care se poate observa un desen ce imita solzii unei soparle.

 

Canarii de culoare

Canarul Verde Salbatic (Green (Wild Type) Canary) – Pigmentii de negru inchis si melanic, pe o baza galbena ii dau acestui canar un aspect verzui.

Canarul Galben Melanin (Yellow Melanin Canary ) – La baza sta culoarea galbena, dar pot fi observati pigmenti de culoare neagra si maro .

Canarul Galben Lipocrom (Yellow Lipochrome Canary )- Mutatiile genetice, au dus la pierderea pigmentilor negri si maro, ramanand doar culoarea de baza, galben.

Canarul Rosu Melanin (Red Factor Melanin Canary) – Culoarea de baza este rosu si se pot observa pigmenti de culoare maro si negru.

Canarul Rosu Lipocrom (Red Factor Lipochrome  Canary) – Pigmentii de culoare neagra si maro s-au pierdut si a ramas doar culoarea de baza rosu.

Canarul Albastru (Blue Factor Canary) – Pigmenti de negru inchis si maro melanin stau la baza penajului lor alb, dandu-i o tenta albastruie.

Canarul Alb (Dominant White Canary) - Pigmentii de culoare neagru inchis si maro s-au pierdut si a ramas doar culoarea de baza alba.

Canarul Argintiu (Silver Factor Canary) – Pigmentii de culoare neagra si moro inchis, pe un fundal alb, ii dau acestui canar un aspect argintiu.

Canarul Pastelat (Pastel Factor Canary) -  Genele care fac diferenta intre sexe si-au pierdut intensitatea pigmentului negru.

Canarul Ivoriu(Ivory Factor Canary) - Genele care fac diferenta intre sexe, si-au pierdut intensitatea culorilor.

Canarul Dimporphic (Dimorphic Factor Canary) –Genele care fac diferenta intre sexe produc aspecte vizuale diferite ale penajului precum mozaicul.

Canarul ( Opal Factor Canary) – Gena autosomal recesiva a acestuia anuleaza pigmentul maro si decoloreaza negrul in gri.

Canarul Cafeniu Deschis (Cinnamon Canary) – Mutatiile ce au avut loc la nivelul genelor ce fac diferenta intre sexe, au eliminat pigmentii de culoare neagra, lasand penajul pasarii galben.

Canarii Agate (Agate Series Canary) - Genele care fac diferenta intre sexe au pierdut pigmentii de culoare maro, ramanand doar cei de culoare neagra sau gri.

Canarul Cafeniu (Fawn Canary)-  Mutatiile ce au avut loc la nivelul genelor ce fac diferenta intre sexe, au eliminat pigmentii de culoare neagra, lasand penajul pasarii alb.

Canarii Isabel (Isabel Series Canary) – Au avut loc schimbari intre culoarea maro si Agate la nivelul penajului.

Canarul Satin (Satinet Canary) - Genele care fac diferenta intre sexe produc pigmenti doar pe spatele si pe aripile pasarilor.

 

Canarul Ino (Ino Canary) - Gena autosomal recesiva a acestuia a dus la aparitia petelor rosii pe o pasare cu pigment maro.

Canarul Phaeo (Phaeo Canary)- Mutatiile au dus la pierderea pigmentilor negri si la accentuarea pigmentilor maro pe varful penelor.

Canarul Albinos (Albino Canary) -  Mutatiile genetice au dus la pierderea in totalitate a pigmentilor, pasarea ramanand alba.

 

Canarul Onix (Onyx  Canary)- Pigmentii de culoare neagra sunt foarte evidenti, in timp ce pigmentii maro s-au pierdut.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare