Animale de companie

#singapura #rase #pisici #animale

Singapura

este una dintre cele mai mici . Rasa se remarca prin ochii si urechile neobisnuit de mari, raportat la dimensiunea capului. Acestea ii dau pisicii o infatisare unica.

 

Istoric

 

In anul 1975 sotii Tommy si Hal Meadow au descoperit in niste pisici de talie mica cu o infatisare mai putin obisnita. Trei pui din aceeasi litiera, un mascul si doua femele, impreuna cu o alta femela au constituit fundatia pentru crearea rasei.

Denumirea rasei „ Singapura ” vine de la numele Republicii Singapore , care in trecut era cunoscuta ca Singapura.
Pisicile au fost aduse in America in anul 1981, unde un cresator a inceput un program de a rasei. In 1982 rasa a fost acceptata de CFA si a castigat statul de campion in 1988.

In perioada de inmultire a rasei crescatorii au descoperit ca pisicile pot avea doar culori solide cauzate de gena recesiva pentru culori solide.

Zvonurile spun ca pisicile din rasa Singapura sunt o consecinta a imperecherii accidentale dintre pisici din rasele Burmeza si .

 

Caracteristici fizice

 

Singapura este o pisica de dimnesiuni mici. Corpul acesteia este scund dar musculos. Greutatea corporala a pisicilor din aceasta rasa se incadreaza in jurul valorilor de 2-3 kg la femele si 3-4 kg la masculi.

Capul pisicii este mic si rotund. Acesta se alungeste usor in zona botului. Ochii foarte mari, in forma de migdala si urechile mari si drepte, aproape ascutite la varf, sunt caracteristicile principale ale aceastei rase. Urechile sunt departate una de cealalta si usor inclinate in lateral.

Coada este subtire dar greoaie si este putin mai scurta decat lungimea corpului. Singapura are picioare drepte si zvelte. Picioarele din spate sunt mai lungi decat cele din fata.

Corpul pisicii este acoperit de o blana deasa dar scurta. Aceasta este fina la atingere si are un aspect lucios. Coloritul blanii poate fi bej, crem, gri sau maroniu.

 

Temperament

 

Singapura este o pisca foarte curioasa, activa si jucausa.

Este o pisica afectuoasa si are in permanenta nevoie sa intre in contact cu oamenii. Daca nu i se acorda atentia cuvenita pisica va face tot posibilul sa o primeasca. Singapura adora sa stea ghemuita si sa toarca in poala stapanului.

Pisica are tendinta de a sari pe cele mai inalte obiecte de mobilier pentru a cerceta cu usurinta intreaga incapere sau pentru a se juca.

Deoarece este o pisica foarte activa este indicat ca stapanul sa se joace zilnic cu ea pentru a-si consuma energia. In cazul in care pisica nu primeste atentia cuvenita, din dorinta de a se juca singura, poate face stricaciuni precum: spartul bibelourilor, daramantul obiectelor decorative sau ruptul perdelelor.

Un avantaj al acestei rase este faptul ca masculii nu au obiceiul de a-si marca teritoriul, cum se intampla in cazul altor rase de pisici .

Sunt pisici foarte blande. Acestea nu se feresc de straini, ba mai mult, adora sa stea pe langa acestia cersind afectiune.

 

Sanatate

 

Nu s-au raportat probleme genetice specifice rasei. Cu toate acestea, unele femele pot prezenta dificultati la nastere, avand nevoie de o interventie chirurgicala.

Speranta de viata a unei pisici din rasa Singapura este de 10-15 ani.

Sursa foto : www.fantom-xp.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului