Animale de companie

#criza #animale #maimute #criza varstei mijlocii

Si maimutele trec prin criza varstei mijlocii!

La fel ca oamenii, si maimutele traverseaza criza varstei mijlocii, este concluzia unui nou studiu. Cercetatorii sunt de parere ca animalele cu un ADN asemanator omului au o predispozitie catre tristete, autoizolare si frustrare la jumatatea vietii.

Descoperirea, publicata in revista "Proceedings of the National Academy of Sciences", sugereaza ca scaderea tonusului psihic, atat de des intalnita in jurul varstei de 40 de ani la oameni, isi are radacinile in schimbarile psihice si hormonale.

De-a lungul a zeci de ani, cercetatorii au observat ca oameni din toate colturile lumii traverseaza criza varstei mijlocii. Starea de bine se afla la apogeu in jurul varstei de 20 de ani, scade in jurul varstei de 45 de ani, dupa care incepe sa creasca pana in jurul varstei de 70 de ani.

Cercetatorii Andrew Oswald si Alexander Weiss de la Universitatea din Edinburgh au incercat sa aduca numeroase argumente privind "curba fericirii". Acestia au studiat comportamentul a 336 de cimpanzei si 172 de urangutani si au descoperit ca evolutia "curbei fericirii" a fost una similara cu cea a oamenilor.

In jurul varstei mijlocii (28 - 30 de ani la maimute), cimpanzeii si urangutanii au devenit mai retrasi, au avut un apetit alimentar scazut si au inregistrat o stare accentuata de anxietate.

Sursa foto: tv-movie-reviews.knoji.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului