Animale de companie

#drepresie animale #drepresie animale de companie #depresie caini #caini #depresie #animale de companie

Si cainii se lupta cu depresia! 6 semne la care trebuie sa fii atent

Animalele care stau in preajma omului simt emotii si manifesta anumite stari in forme asemanatoare cu cele umane. Cateii sunt atasati de stapani si uneori pot sa preia anumite obiceiuri si sa se comporte conform schimbarilor interioare ale lor. De asemenea cateii pot sa se lupte cu depresia si chiar daca nu au cum sa comunice verbal experienta interna prin care trec, ei manifesta semnele care atrag atentia asupra modului in care se simt. Iata cateva dintre semenele la care sa fii atent, ce iti indica depresia catelului tau:

1. Nu se mai bucura de timpul de joaca

Cateii sunt iubitori de timp petrecut cu stapanii lor. Ei isi doresc sa iasa in parc, la plimbare si sa se joace. Adora sa petreaca timp in natura si sa alerge. Daca observi ca nu ii mai place sa iasa afara, ca prefera sa stea singur sau ca nu reactioneaza la intentia ta de a te juca cu el, atunci este bine sa tii cont de semnul pe care ti-l arata si sa investighezi cauza schimbarii dispozitiei sale.

2. Schimbarea comportamentului tipic

Fiecare catel are personalitatea sa si are anumite lucruri care ii fac placere. De exemplu unii dintre ei prefera sa se joace cu mingea aruncata de stapan, altii adora apa si altii plimbarile. Indiferent de stilul catelului, este bine sa urmaresti daca nivelul de energie si interesul pentru activitatile care ii fac placere sunt constante sau se schimba. Daca pentru o perioada mai lunga de timp se modifica, atunci este bine sa vezi si daca sunt alte simptome ce indica depresia.

3. Cantitatea de mancare dorita

Atunci cand un catel lasa portia de mancare in bolul sau, este un semn de ingrijorare. Ei de obicei mananca relativ constant si au apetitul destul de egal. De aceea daca vezi ca exista o lipsa de interes pentru mancare, daca o priveste fara dorinta de a o manca, atunci se poate sa fie din cauza depresei. Pentru a putea sa stii sigur, este bine sa mergi la medic si sa investighezi.

4. Doarme excesiv

Orice catel are ritmul lui si are un numar de ore de somn specifice lui. Daca ele sunt cu mult depasite si constant, atunci este bine sa iei in calcul ca nu se simte bine, inclusiv din punct de vedere emotional. Chiar daca emotiile animalelor nu sunt caracterizate la fel cu cele ale oamenilor, asemanarile sunt evidente. Si de aceea este bine sa ii stai alaturi cand are nevoie de tine.

5. Stau prea mult timp in casa

Acest lucru este vizibil mai ales pentru cei care au curte si au posibilitatea de a iesi des afara. Daca nu se intampla acest lucru, este un posibil semn ca nu se simte bine.

6. Se spala constant

Cainii se spala uneori si pentru alt motiv decat cel tipic. Au acest gest pentru a se alina si a se simti mai bine. Este un semn ca au nevoie de atentie si de iubire.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea