Animale de companie

#dantura caini #caini #medic veterinar #ingrijire caini

Sfaturi utile pentru igiena orala a cainelui

Respiratia urat mirositoare a cainelui poate fi provocata de lipsa unei igiene orale corespunzatoare. Resturile de alimente depozitate in spatiile interdentare, dar si tartrul de pe suprafata dintilor sunt doar doi dintre factorii responsabili de problemele de la nivelul danturii.

Iata cateva sfaturi importante care te vor ajuta sa mentii sanatoasa dantura patrupedului tau:


1. Spala-l periodic pe dinti


Este destul de dificil sa speli dintii cainelui daca incepi sa faci acest lucru cand animalul ajunge la maturitate. Tocmai din acest motiv este recomandat sa incepi ingrijirea dintilor inca din primele luni de viata ale animalutului. Cu cat va fi mai mic, cu atat se va obisnui mai repede si va tolera mai usor procesul de spalare a dintilor.

Achizitioneaza o periuta de dinti si o pasta speciala pentru ingrijirea orala a cainilor, de la un pet-shop sau de la un cabinet veterinar. Este recomandat sa speli zilnic dintii cainelui sau cel putin odata la 2-3 zile.


2. Spala jucariile cainelui


Jucariile pe care cainele le roade ar trebui sa fie perfect curate. Acestea ar putea contine mizerie si bacterii care pot patrunde in cavitatea bucala a cainelui. In situatia in care jucariile sunt murdare, iar cainele are o rana deschisa la nivelul cavitatii bucale, aceasta se poate infecta.

Spala saptamanal jucariile cainelui si dezinfecteaza-le.


3. Mergi cu cainele la stomatolog


ste important sa mergi regulat cu animalul la veterinar pentru un control de rutina la nivelul danturii. Medicul va desoperi din timp eventualele carii aparute sau alte probleme si astfel vor putea fi tratate din timp.

Acorda atentie recomandarilor medicului veterinar si supune-l pe caine unui detartraj, ori de cate ori este necesar. Doar asa vei reusi sa mentii dintii patrupedului cat mai curati si sanatosi.

Si nu uita: foarte multe probleme de sanatate sunt provocate de o igiena orala deficitara, atat in cazul oamenilor, cat si in cazul animalelor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului