Animale de companie

#reptile #ingrijire #broasca testoasa #ingrijire broasca testoasa

Sfaturi de ingrijire pentru o broasca testoasa

Broastele testoase se numara printre cele mai simpatice animale de companie, mai ales ca nu au nevoie de o ingrijire deosebita. Din acest motiv, broastele testoase sunt animale de companie perfecte atat pentru copii, cat si pentru adulti.

Intentionezi sa aduci in casa ta un astfel de animal sau ai deja unul, insa nu stii toate detaliile necesare? iata ce ar trebui sa stii.


1. Mentine intotdeauna un termometru si un incalzitor in apa din acvariu, astfel incat temperatura sa nu fie niciodata prea calda sau prea rece. Apa prea calda este un obstacol in procesul de hibernare al broastei testoase, in timp ce apa prea rece alunga apetitul alimentar al animalutului.


2. Incearca sa schimbi apa din acvariu o data la doua zile. Pentru ca mananca destul de mult, apa se va murdari foarte repde, iar cu cat tii mai mult broasca intr-o astfel de apa, cu atat sansele de imbolnavire sunt mai mari. In plus, apa murdara si statuta nu este sanatoasa nici pentru membrii familiei, mai ales ca aceasta se evapora si este inhalata de catre oameni.


3. Chiar daca broasta testoasa are un aspect sanatos, controlul medical anual este obigatoriu. Incearca sa verifici periodic carnetul de sanatate al animalutului tau si sa nu lasi sa treaca mai mult de 12 luni intre vizitele la medicul veterinar.


4. Acorda atentie dietei alimentare. Atunci cand este mica, broasca testoasa se poate multumi o anumita perioada de timp doar cu hrana din pet shop, insa pe masura ce se va dezvolta, aceasta va avea nevoie de hrana proaspata. Inima de vita sau carnea proaspata de pui se numara printre alimentele preferate de catre broastele testoase. Asigura-te ca nu oferi animalutului mai multa mancare decat are nevoie. Stai langa broasca pe timpul mesei si ofera-i portii mici de alimente, astfel incat sa nu ramana resturi in apa. Aceste resturi nu vor face decat sa putrezeasca in apa si sa emane un miros greu de suportat pentru toata lumea.


5. In functie de rasa din care face parte broasca testoasa, analizeaza necesitatile acesteia si respecta regulile de ingrijire specifice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare