Animale de companie

#plimbare caini #caini #beneficii plimbare caine

De ce sunt benefice plimbarile zilnice pentru caini

Fie ploaie, fie vant, plimbarile zilnice ale cainelui in aer liber sunt obligatorii, indiferent de conditii meteo. Scoaterea patrupedului afara este importanta nu doar pentru a-si face nevoile, ci si pentru sanatatea cainelui, petrecerea timpului in aer liber avand o multime de beneficii fizice si psihologice asupra patrupedului!


Ajuta la mentinerea greutatii cainelui si ii imbunatateste sanatatea

Iesitul cainelui afara echivaleaza cu o cantitate generoasa de miscare fizica pe care o primeste organismul lui. Nu doar ca il ajuta sa fie mereu sanatos, sa-si consume energia si sa se relaxeze alergand, dar ii imbunatateste starea de sanatate generala, stimulang buna functionare a tuturor organelor corpului.


Contribuie la relaxarea cainelui

Atunci cand se plimba pe afara, respira aer curat si se joaca, cainele tau se relaxeaza. Doar scotandu-l afara zilnic, vei avea mereu un caine fericit si iubitor.


Ajuta la imbunatatirea sanatatii digestive a partrupedului

Plimbarile dese ale cainelui in aer liber isi pun amprenta si asupra sistemului digestiv. Potrivit veterinarilor, miscarea fizica combate constipatia si afectiunile digestive frecvente la caini si ajuta la digerarea corecta a alimentelor, dupa masa.


Combate hiperactivitatea si comportamentul distructiv ale cainelui

De fiecare data cand iese afara, cainele tau consuma o mare parte din energie, iar daca ai o rasa hiperactiva, aceste plimbari actioneaza ca un calmant. Este una dintre cele mai simple si la indemana metode prin care-l ajuti sa-si consume energia debordanta si sa reduca din excitabilitatea specifica acestei conditii.

De asemenea, plimbarile in aer liber ajuta cainele sa renunte la comportamente distructive, atunci cand se afla in casa, din cauza ca nu poate sta locului nicio clipa: rosul mobilei, alergarea de colo pana colo, saritul pe tine etc.


Consolideaza relatia dintre tine si catel

De fiecare data cand iesi cu cainele afara, ai ocazia de a petrece timp de calitate cu patrupedul si de a va consolida relatia. Iesirile in parc creeaza oportunitatea punerii in practica a diferitelor jocuri si interactiuni, care contribuie la intarirea relatiei emotionale dintre voi.

Sursa foto: tomatoz.ru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea