Animale de companie

#hrana caini #caini #oase #alimentatie caini #boli caini

Oasele, daunatoare cainilor?

Daca ii dai cainelui un os, ai impresia ca te va iubi pe vecie: insa adevarul este ca oasele ii pot provoca multe probleme de sanatate si nu sunt o alimentatie indicata.



Dieta cainelui in salbaticie este formata in principiu din carne, insa asta nu inseamna ca oasele sunt usor de mancat. Cainele isi poate rupe dintii si se poate rani la gura sau la limba in timp ce sparge osul. Daca te gandesti ca economisesti banii pe mancare speciala de caini, gandeste-te ca tratamentul la veterinar costa mult mai mult.

Unori, cainele se poate ineca cu osul, in special daca este in varsta: acesta poate ramane blocat in esofag, caile respiratorii sau stomac, iar animalul va avea dureri mari si se poate sufoca. Toate aceste situatii necesita ingrijiri de urgenta la veterinar.

Chiar si o bucata de os poate cauza probleme: daca se blocheaza in intestin, e nevoie de o interventie chirurgicala , deoarece cauzeaza o obstructie. In plus, fragmentele de oase pot cauza constipatie la caini, asa ca e bine sa eviti astfel de situatii. Exista la orice pet shop delicatese in forma de oase, pe care sigur Grivei le va infuleca rapid.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare