Animale de companie

#dinozauri # dinozauri cu coarne #specii noi dinozauri

S-au descoperit doua specii noi de dinozauri cu coarne

Dupa mai multi ani de cercetari, oamenii de stiinta au descoperit doua specii noi de dinozauri cu coarne ,de dimensiuni mici, originare din zona Canadei. Ambele tipuri de reptile au primit si nume noi - Gryphoceratops Morrisoni si Unescopceratops Koppelhusae.

Una dintre specii este dinozaurul cu corn Gryphoceratops Morrisoni, care masoara 0.5 metri si care a trait in urma cu 83 de milioane de ani.

Cea de-a doua specie, careia i s-a pus cel mai nou nume, este dinozaurul cu coarne Unescopceratops Koppelhusae, care a trait acum 75 de milioane de ani intr-o zona canadiana , care astazi se numeste Alberta.

Expertii sustin ca in urma analizelor si cercetatorilor s-a descoperit ca dinozaurii se hraneau cu plante, erau foarte colorati si aveau un bot asemanator cu al pasarilor, ceea ce i-a determinat sa ii asocieze cu papagalii.

Ambele reptile au fost considerate specii noi dupa ce mai multi cercetatori au analizat fragmente din maxilarele lor, descoperite intr-un parc din patrimoniul UNESCO.

Foto: //img.ibtimes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea