Animale de companie

#reguli feng shui #feng shui #animale de companie #caine #caini #animal domestic

Reguli Feng Shui de convietuire cu un animal domestic

Necuvantatoarele ofera intotdeauna o companie nepretuita omului, insa si o serie de neplaceri concrete aduse de traiul cu un animalut de casa. Daca ai un prieten domestic blanos sau iti doresti unul, cateva reguli Feng Shui de convietuire cu acesta iti pot mentine casa in forma, atat din punct de vedere estetic, cat si energetic!


Protectia mobilei cand ai un animal de casa

Fara doar si poate, un animalut domestic poate atenta cu gherutele si coltii la mobilierul casei sau il poate acoperi de par. Aceste probleme, din punctul de vedere al principiilor Feng Shui, se reflecta direct in starea de proasta dispozitie a locuitorilor casei.

Asadar, o miscare inteligenta si benefica psihicului tau ar fi sa cumperi canapele si fotolii cu huse detasabile (magazinele au tot mai multe optiuni in acest sens), preferabil din materiale foarte rezistente si usor de spalat. Opteaza pentru nuante precum albastrul-denim sau cele similare culorii blanitei animalului si cumpara un set de huse la schimb. In acest fel, ai mereu mobilier curat, in perfecta armonie cu decorul.

De asemenea, pentru echilibrul energetic al casei, cumpara un culcus special pentru animalut si obisnuieste-l sa stea numai acolo. Alege-l in aceeasi nuanta cu restul mobilierului, preferabil intr-o culoare neutra. Este important ca accesoriul sa detina o husa detasabila, pe care sa o poti curata saptamanal.



Sursa foto: bigdogbeds.com


Protectia covoarelor cand ai un animal de casa

O casa care respecta regulile Feng Shui este spatioasa, cu podele libere, cat mai putin acoperite de covoare. Daca ai un animal de casa, este ideal sa renunti la aceste accesorii, iar daca nu poti accepta varianta, alege covoare colorate in nuanta blanitei animalului.

De asemenea, pentru un bun "camuflaj" al parului de animal, covoarele in nuante de crem, negru si maro sunt ideale.



Sursa foto: attackofthecute.com

Amplasarea litierei pisicii

Nu pune niciodata litiera pisicii in cada! In afara de aspectul igienei si cel estetic, atragi energiile negative in baie, spatiul dedicat curateniei si relaxarii! Daca nu o poti ascunde intr-un colt, mut-o in uscator, in garaj sau intr-un dulap cu usa rabatabila.


Controlul mirosului emanat de animalele de casa

Principiile Feng Shui promoveaza crearea unui mediu placut, aerisit si proaspat, in spatiul intim. Mirosul animalelor de companie poate fi un mare impediment in respectarea acestei reguli, de aceea este util sa iti speli des prietenul necuvantator si sa folosesti un purificator de aer, care sa emane si un parfum discret in locuinta.

Sursa foto: carpetcleaningderby.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea