Animale de companie

#rechini #rechin #rechini de recif #specii rechini

Rechinii de recif, pe cale de disparitie din cauza oamenilor

Populatia rechinilor de recif din Oceanul Pacific a intregistrat o scadere de peste 90% in ultimele decenii, iar ultimele studii, publicate in jurnalul Conservation Biology, au aratat ca cea mai mare parte din vina pentru acest efect o poarta omul.

Cercetatorii americani, care au condus studiul privind declinul numarului de rechini de recif din Oceanul Pacific, au ajuns la o concluzie ingrijoratoare, relateaza descopera.ro.

Acestia au constatat ca de cate ori populatii de rechini se stabilizeaza in zone apropiate de asezari umane, mor mai repede. Astfel, atunci cand acestia isi stabilesc habitatul in zone izolate de asezari umane, densitatea populatiei lor creste.

Potrivit cercetatorilor, influenta exercitatata de factorul uman asupra rechinilor de recif pare sa fie mai mare chiar si decat calitatea habitatului sau factorii oceanografici.

Expertii vor sa stabileasca, in continuare, care este explicatia exacta a faptului ca rechinii de recif dispar in preajma sezamintelor umane, luand in calcul in principal suprapescuirea acestora sau suprapescuirea hranei lor.

Foto: Ryanphotographic.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare