Animale de companie

#caine #pisici #patruped

Rase de caini prietenoase cu pisicile

Se spune ca este absolut normal ca un caine sa nu se inteleaga cu o pisica insa nu este chiar asa. In conditiile in care cei doi interactioneaza de mici si sunt “ajutati” de stapani sa faca acest lucru au multe sanse sa se imprieteneasca. Iata care sunt rasele de caini cele mai predispuse sa-si faca prieteni din randul felinelor:


1 Bichon Frise


Atunci cand sunt crescuti impreuna, un Bichon se va imprieteni repede cu o pisica si chiar se vor juca adesea impreuna. Acest caine este foarte afectuos, energetic si extrem de sociabil.

Cu putina rabdare, un Bichon Frise va accepta o pisica in preajma sa chiar daca celor doi li se vor face cunostinta cand ating maturitatea.

Cu cat pisica este mai blanda si nu va avea tendinta sa-l atace, cu atat Bichon-ul o va accepta mai repede in preajma sa. Majoritatea Bichonilor nu vor fugari o pisica prin casa daca aceasta sta linistita.


2 Tchin Japonez


Tchinul japonez este foarte jucaus si se intelege bine cu alte animalute, chiar si cu pisicile. Cainii care apartin acestei rase adora sa fie tot timpul in centrul antentiei si au o memorie foarte.

In general se ataseaza de toti cei pe care ii cunoaste astfel ca se va atasa repede si de o pisica, mai ales daca cei doi se vor cunoaste de mici.


3 Ciobanesc scotian


Chiar daca arata ca un Border collie, ciobanescul scotian are o personalitate diferita. Este un caine foarte inteligent si poate fi dresat cu usurinta.

Se adapteaza usor in orice conditii si intelege repede orice comanda, chiar si “nu alerga pisica”.

Astfel, chiar daca la inceput un ciobanesc scotian va avea numite “retineri” in a accepta o pisica in preajma sa, cu ajutorul stapanului acesta va invata sa o respecte.

De altfel, acest caine este foarte tolerant si rabdator de regula.


4 Caine chinezesc cu mot


Cainele chinezesc cu mot are o personalitate iubitoare, jucausa, pe placul pisicii. Trebuie sa socializeze mult cand este mic pentru a nu deveni timid.

De altfel, tocmai pentru ca este timid, cainele chinezesc cu mot este adesea atacat de pisica, mai ales daca vorbim de una mai putin sociabila.


5 Boston Terrier


Boston Terrierul
este jucaus, foarte afectuos si dornic sa ia aparte la toate activitatile familiei. In general se intelege bine cu animalele de casa, inclusiv cu pisicile.

Foarte inteligenti, aceasti caini invata lucruri noi usor si cu placere, fiind astfel usor de dresat.


6 cavalier king charles spaniel


Calalier King Charles Spaniel este un companion nativ care nu se desprinde niciodata de stapanul sau.

Foarte agil, dragastos si jugaus, acest caine uraste sa stea singur si va cauta mereu compania stapanilor sau a altor animalute, inclusiv a pisicilor.


7 Bichon Maltese


Cainii din rasa Bichon Maltese sunt foarte prietenosi, iubitori, jucausi si sociabili. Foarte manierati, acesti caini se inteleg foarte bine cu pisicile si alte animalute.

Dresajul acestor caini este usor deoarece le place sa fie cu familia lor si se adapteaza foarte bine oricaror circumstante, inclusiv in cea in care exista deja o pisica in familie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea