Animale de companie

#pisica #ingrijire pisica #adoptie pisica

Prima luna a pisicii in casa noua - ce trebuie sa faci

Dupa numai cateva zile in casa noua, pisica ta va incepe sa se acomodeze, sa cunoasca locuinta si sa se obisnuiasca cu tine.

Daca vrei ca pisica sa se simta cat mai bine in sanul familiei tale este indicat sa ii pui la dispozitie cele mai bune conditii, incepand de la locul de odihna si mancare, pana la modul in care te porti cu ea si ce ii permiti sa exploreze.


Creaza-i locul de odihna

Un cos special cu perne este ideal pentru orice pisica. Acesta poate fi achizitionat dintr-un pet shop sau poate fi realizat chiar de tine. Ai nevoie de un cos impletit de lemn, de una sau doua pernute si eventual de o patura mica.

Asaza cosul intr-un colt al camerei si obisnuieste pisica sa doarma acolo. Daca o vei obisnui sa doarma cu tine in pat iti va fi deosebit de greu sa o dezobisnuiesti ulterior, cand iti vei da seama ca este prea mare si ca lasa mult par pe lenjeria de pat.


Pregateste-i litiera

Atunci cand intra in casa noua, pisica trebuie sa aiba la dispozitie o litiera in care sa isi faca nevoile. Analizeaza bine situatia si hotaraste-te asupra locului ideal pentru a pozitiona definitiv aceasta litiera.

Este foarte posibil ca pisica sa fie confuza daca obisnuiesti sa schimbi frecvent locul litierei, asa ca incearca sa eviti sa faci asta.


Permite-i sa exploreze

Nu ii inchide nicio usa, cu exceptia cazurilor in care este vorba despre o camera cu obiecte fragile, care pot fi deteriorare foarte usor.

Este important ca felina sa se acomodeze cu locuinta si sa o descopere in intregime.


Ofera-i jucarii

Pisicile sunt animale destul de independente si pot sta singure in casa ore sau chiar zile intregi daca au la dispozitie tot ce le trebuie: apa, mancare si jucarii.

Jucaria potrivita o va ajuta pe pisica sa isi consume excesul de energie si sa isi ocupe timpul atunci cand stapanii nu sunt acasa.

Opteaza pentru mingiute moi, eventual din material textil, pe care pisica le poate mesteca si in care isi poate infinge unghiile.


Acorda-i atentie

Chiar daca ti-ai luat o pisica tocmai pentru ca nu ai foarte mult timp la dispozitie pe care sa il acorzi unui animal de companie, este totusi indicat sa petreci cel putin o ora alaturi de felina. Joaca-te cu ea, ingrijeste-i blana si rasfat-o cu mangaieri repetate.

Sursa foto: pixhd.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare