Animale de companie

#caini #sfaturi caini # sfaturi caini sezon rece

Pregateste cainele pentru sezonul rece

Mai este foarte putin timp pana cand vremea va incepe sa se raceasca din ce in ce mai mult, iar un caine care sta tot timpul in curte, in cusca, ar trebui sa aiba parte de un tratament special in aceasta perioada. Nu lasa temperaturile scazute sa te ia prin surprindere si sa provoace probleme de sanatate patrupedului tau si actioneaza din timp. Iata ce ai de facut.

Fa-i o baie

Pentru ca blana cainelui tau este probabil destul de murdara si pentru ca nu este recomandat sa ii faci baie in sezonul rece, ar fi bine sa il bagi pe catel in cada si sa il samponezi bine. Aminteste-ti ca aceasta ar trebui sa fie ultima baie pe care o faci cainelui, in conditiile in care el sta afara, in curte.

Totusi, daca doresti, mai poti face baie cainelui si peste alte doua luni, insa numai seara, cu conditia sa il lasi sa doarma in casa in noaptea respectiva.

Asigura-te ca samponul utilizat este antiparaziti, chiar daca incepand din toamna, puricii si capusele incep sa dispara. Cel mai bine este sa previi aparitia problemelor si sa iti iei masuri, chiar daca riscurile par mici.

Pregateste-i hainutele

Daca este un caine cu blana foarte scurta, este foarte posibil sa nu faca fata temperaturilor scazute care vor fi in sezonul rece. Chiar daca nu va avea nevoie de o hainuta in saptamanile urmatoare, ar fi bine sa ii achizitonezi sau sa-i confectionezi una cat mai repede. Asigura-te ca aceasta este realizata din lana si imbracata in fas sau material impermeabil.

Amenajeaza-i cusca

Pentru ca se apropie ploile, ar fi bine sa ii confectionezi o cusca noua sau sa te asiguri ca cea existenta nu are gauri prin care poate intra apa. Daca este realizata din lemn, cel mai bine ar fi sa lacuiesti cusca cu un produs special, care protejeaza materialul impotriva putrezirii.

De asemenea, este indicat sa ii amenajezi cusca intr-un spatiu in care exista pavele sau ciment si nu direct pamant. Altfel, cainele tau, dar si cusca, se vor murdari foarte repede.

Pregateste-i o alimentatie speciala

In perioada rece, cainele tau are nevoie de un strat in plus de grasimi, astfel incat aceasta sa isi poata mentina temperatura corpului cat mai ridicata. Astfel, este indicat sa aduci mici modificari in dieta cainelui si sa ii oferi acestuia produse speciale, cu o cantitate mai mare de grasimi.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare