Animale de companie

#caini #mancare pisici #mancare caini #pisici #animale #animale de companie

Poate pisica sa manance mancare destinata cainilor?

Unele pisici vor manca orice gasesc, in timp ce altele sunt foarte pretentioase si nu accepta decat un anumit tip de mancare sau brand. In cazul celor care mananca tot ce gasesc este bine sa te asiguri ca nu au acces la alimente care nu ii fac bine.

Probabil ca ti-ai prins pisica gustand din alimentele pentru caine si te-ai intrebat daca pisicile pot manca sau nu mancare destinata cinilor, fara a se imbolnavi. Nu esti singurul care isi pune aceasta intrebare.

Pot manca pisicile mancare pentru caini?

Pisicile sunt iubitoare de produse facute din ton, somon sau pui, dar este posibil sa devina interesate si de mancarea cainelui. Nu ai de ce sa iti faci griji, pisicile pot manca si mancare pentru caini. Daca ea va manca un pic de mancare din vasul cainelui, nu i se va intampla nimic rau, dar nu trebuie sa faci din acest lucru un obicei si sa ajungi sa cumperi acelasi tip de mancare atat pentru caine cat si pentru pisica. Dieta pisicii ar trebui sa constea in principal din alimente special concepute pentru feline.

Pisicile si cainii au cerinte nutritive diferite

Chiar daca nu este nici o problema daca pisica ta mai gusta din mancarea cainelui, este bine sa stii ca pisicile si cainii au cerinte nutritive diferite si ca alimentele specifice lor trebuie sa fie partea majoritara din dieta lor. Hranirea regulata a pisicii cu alimente pentru caini poate provoca o serie de probleme cum ar fi deficiente de minerale, disfunctii ale organelor, digestie slaba, probleme cu pielea si blana, etc.

Proteinele din alimentatia pisicilor si cainilor

Procentul minim de proteine din hrana unei pisici adulte este de peste 26% in substanta uscata, in timp ce pentru caini este de doar 18%. Asadar, daca pisica ta este hranita numai cu mancare pentru caini, ea va avea un deficit de proteine in dieta.

Taurina din alimentatia pisicilor si cainilor

Pe langa proteine, pisicile au nevoie in alimentatia lor de aminoacidul numit taurina, ele sintetizandu-l mult mai bine decat cainii. Aceasta nevoie de taurina in dieta felinelor este ceea ce clasifica pisicile ca fiind carnivore, in timp ce cainii sunt considerati omnivori. Deoarece hrana pentru pisici contine taurina, ele nu vor primi toate suplimentele de care au nevoie fiind hranite numai cu mancare de caini.

Pot cainii manca hrana pentru pisici?

Deoarece nivelul de proteine este mai mare in mancarea pentru pisici, cainele tau se poate imbolnavi daca va manca prea multa mancare pentru pisici. Ei pot suferi tulburari digestive sau chiar pancreatita, acestea fiind afectiuni cauzate de un consum excesiv de grasimi cu care organismul nu este obinsuit.

Pisicile si cainii sunt specii diferite si, prin urmare, necesita niveluri diferite de micronutrienti si macronutrienti. Pisicile au nevoie de mai multe proteine, grasimi si anumite minerale si vitamine fata de caini. Pentru o nutritie cat mai buna si echilibrata, se recomanda sa iti hranesti animalul de companie cu hrana destinata lui si sa nu incerci sa faci economie hranidu-l cu produse care nu i se potrivesc.

Sursa foto: todayifoundout.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea