Animale de companie

#plante toxice #plante #pasari #papagali #plante toxice papagali

Plante toxice pentru papagali

Papagalii adora verdeturile si rontaie cu pofta jucariile sau betele din lemn, insa unele plante le pot pune in pericol sanatatea. Familiarizeaza-te cu cele mai comune plante toxice pentru papagali pentru a-ti proteja animalul de companie.

Chiar daca papagalul tau nu paraseste colivia nesupravegheat, este important sa nu lasi unele plante in aceeasi camera cu el, pentru a preveni o intoxicatie accidentala in cazul in care reuseste sa iasa din colivie.

In cazul papagalilor care circula liber si sunt lasati sa se joace si in gradina pe timpul verii, riscul este si mai mare. Plantele toxice pe care papagalul nu ar trebui sa le aiba niciodata la indemana includ: iedera, iasomie, iedera, caprifoi (Lonicera), rubarba, eucalipt si trifoi.


Plantele asociate Craciunului

Chiar daca iti plac foarte mult frunzele rosii ale craciunitei (Poinsettia), asigura-te ca papagalul nu are niciodata acces la aceasta planta foarte otravitoare pentru pasari. Vascul si laurul, plante folosite adesea ca decoratiuni de Craciun, sunt la fel de periculoase pentru papagal: si frunzele si bobitele sunt toxice.


Flori toxice pentru papagali

Asigura-te ca papagalul este ferit de multe flori periculoase, indiferent daca sunt plantate in ghiveci sau puse intr-o vaza. Cele mai toxice sunt: narcisa, crin, lacramioara, lalea, ghiocel si azalee, alaturi de toate plantele din familia Convolvulaceae, dintre care cea mai raspandita este volbura (Convolvulus arvensis L).


Copaci toxici pentru papagali

Atunci cand oferi papagalului bucati de lemn pentru joaca sau cand scoti colivia in curte si o sprijini chiar langa un copac, asigura-te ca papagalul nu are acces la scoarta sau lemn de cais, prun, cires, stejar, piersic, artar, cedru si alun.

Acele de brad si de pin sunt la fel de periculoase pentru papagal: sunt si toxice, dar ii pot si afecta sistemul digestiv cand sunt inghitite.


Plante aromatice pe care le poti oferi unui papagal

Daca papagalul este foarte incantat fie de florile din ghiveci fie de gradina, iata cateva plante aromatice pe care i le poti oferi fara sa-i pui in pericol sanatatea. Permite-i papagalului sa se bucure de frunze proaspete de busuioc, musetel, codiandru, marar, fenicul, oregano, rozmarin si cimbru. Poti lasa pasarea si sa roada lemn de ulm, magnolie, nuc, plop, smochin, salcie si chiar stejar, doar dupa ce a fost curatat foarte bine de scoarta.

Sursa foto: parrothub.com, flowerpics.net, rhs.org.uk, mirror.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului