Animale de companie

#pisici #animale #plante

Plante otravitoare pentru pisici

In general, pisicile de exterior nu mananca plante care sunt toxice sau care le pot face rau. Pisicile de interior , din tendinta de a se juca sau din cauza faptului ca si-au mai pierdut din instincte, ajung sa muste din plantele pe care le tinem in apartament pentru decor. Unele dintre acestea sunt otravitoare atat pentru animale cat si pentru oameni.

 

Probabil ca ai observat ca si pisicii tale ii place din cand in cand sa mai manance iarba. Motivul pentru care animalul consuma plante este inca necunoscut despre specialisti. Exista mai multe speculatii pe aceasta tema. Unii afirma ca iarba le ajuta sa elimine ghemul de par din stomac, in timp ce altii sustin ca animalele mananca iarba pentru a-si asigura fibrele necesare pentru o buna functionare a organismului.

Pentru a preveni ca pisica ta sa-ti distruga plantele ornamentale sau sa manance unele plante care sunt toxice sau chiar fatale pentru ea, achizitioneaza de la pet shop iarba speciala pentru pisici. Planteaz-o in pamant sau intr-o cutiuta, pe un pat de vata. In functie de tipul semintelor cumparate, aplica modalitatea de plantare si ingrijire a acestora, notata de pe spatele plicului.

Totusi, pentru a evita ca pisica sa manance sau sa muste din greseala din anumite plante, afla care sunt cele toxice si incearca sa le pozitionezi intr-un loc in care pisica sa nu aiba acces.

ATENTIE! Daca pisica ta a apucat sa manance dintr-o planta toxica si prezinta stari de voma, atac de apoplexie, mergi de urgenta cu ea la medicul veterinar.

 

 

plante otravitoare pentru pisici

Aglaonema
Aloe (doar frunzele batrane)
Asparagus
Azalee
Bambus
Brandusa
Brunfelsia
Caladium
Calanhoe
Cale
Clorofitum
Cordatum
Crini
 

Cicas
Ciclamen
Cires de Ierusalim
Dracaena
Diefenbachia
Floarea paradisului
Filodendron
Gladiola
Hipoestes
Iedera
Iris
Lalele

Limba soacrei
Margaritar
Marijuana
Monstera
Narcisa
Petunii
Scindapsus
Seflera
Spatifilum
Singonium
Vasc




 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea