Animale de companie

#studiu #pisici #obiceiuri #oamneni

Pisicile imprumuta din obiceiurile oamenilor

Pisicile devin cu adevarat parte a famiilor moderne si imprumuta din obiceiurile umane, bune sau rele. In plus, pisicile isi adapteaza stilul de viata la cel al stapanilor lor, arata un nou studiu.

Studiul despre felinele domestice arata efectele pe care captivitatea le are asupra anumitor animale. Giuseppe Piccione si colegii sai de la Facultatea de Medicina Veterinara, Universitatea din Messina, indica influenta covarsitoare pe care grija umana o are asupra comportamentului pisicilor.

Pentru studiu, echipa de cercetatori a studiat doua grupuri de pisici. Fiecare grup a primit ingrijire excelenta, de la mancare, pana la atentie medicala. Primul grup de pisici traia in case aglomerate, alaturi de stapanii lor, iar cel de-al doilea grup de pisici traia mai mult in mediul exterior, in case mai mari. In plus, felinele din al doilea grup erau tinute afara pe timpul noptii.

In timp, pisicile din primul grup au imprumutat multe aspecte din stilul de viata al stapanilor, de la modul de alimentatie si pana la somn. In schimb, pisicile din al doilea grup s-au dovedit mai independente si mai "salbatice".

Specialistii sunt de parere ca pisicile sunt animale inteligente, cu o memorie foarte buna. Invata de la stapanii lor si pun in aplicare ceea ce vad.

Sursa foto: onlyhdwallpapers.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea