Animale de companie

#cercetatori #pisica #pisici #comportament #animale #iubire #animale de companie

Pisica te iubeste mai mult decat crezi! Descoperirea facuta de cercetatori

Multi dintre iubitorii de animale sunt convinsi ca pisicile nu se ataseaza de stapani ci doar isi urmaresc interesele. Ei bine, se pare ca nu este asa, spun cercetatorii.

 

Moriah Galvan si Jennifer Vonk, cercetatori ai Universitatii din Rochester Oakland, Michigan, au studiat comportamentul a 12 pisici si a proprietarilor acestora. In urma sudiului acestia au descoperit că pisicile s-au comportat diferit atunci cand proprietarul lor zambea spre deosebire de momentele in care acesta era incruntat.

"Atunci cand proprietarul zambea, pisica a fost mult mai predispusa la a avea si ea un comportament pozitiv: incepe sa toarca, se freaca sau se asaza pe genunchii proprietarului lor. De asemenea, pisica parea sa isi doresca sa petreaca mai mult timp aproape de stapan atunci cand acesta a fost zambitor decat atunci cand proprietarul se incrunta", a declarart Moriah Galvan, unul dintre cercetatori, potrivit descopera.ro.

De asemenea, pisicile au avut un comportament diferit si in prezenta strainilor. Indiferent ca musafirii erau zambareti sau incruntati pisicile i-au tratat in acelasi mod.

Cercetatorii au declarat ca este posibil ca pisicile sa asocieze zambetele proprietarilor cu recompensele. Se stie deja ca felinele pot citi expresiile faciale umane.

Sursa foto: care2.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare