Animale de companie

#pisici #regim alimentar #obezitate pisici #greutate pisica #dieta pisica

Pisica ta este grasa? Ajut-o sa slabeasca!

Iti iubesti pisica si obisnuiesti sa ii faci toate poftele alimentare? Daca nu respecti indicatiile veterinarului referitor la cantitatea de mancare si la produsele pe care i le poti oferi spre consum, felina poate lua rapid in greutate si poate ajunge la obezitate.

Daca pisica ta are deja un surplus de greutate nu astepta pana cand problema se va agrava! Iata cateva sfaturi de solutionare.


1. Mergi pisica la un control medical

Veterinarul este singurul in masura sa iti spuna ce greutate ar trebui sa aiba pisica ta pentru a fi sanatoasa si cat trebuie sa slabeasca.

De asemenea, medicul veterinar iti poate spune daca pisica ta sufera de anumite probleme de sanatate din cauza faptului ca a luat prea mult in greutate. In functie de rezultatele analizelor este posibil, ca pe langa regimul alimentar, sa fie nevoie si de anumite tratamente medicamentoase.


2. Elimina rasfaturile culinare

Ofera-i pisicii doar mancare fara grasimi si in cantitatile recomandate de medicul veterinar. In general, unei pisici nu ii trebuie mai mult de 200 de calorii pe zi. Trebuie sa cantaresti cu atentie mancarea pe care i-o oferi. Daca pisica obisnuieste sa consume mancare umeda, la plic, iti va fi simplu sa cantaresti cele 200 de calorii zilnice: este suficient sa te uiti pe eticheta produsului.


3. Stimuleaza activitatea fizica a pisicii

Daca pisica obisnuieste sa doarma foarte mult si nu are deloc activitate fizica, acest lucru ar trebui schimbat. Ofera-i pisicii o jucarie noua si stimuleaz-o sa se joace cu aceasta. Arunca o minge de tenis sau o minge pentru pisici. Daca este posibil, scoate pisica afara, in curte, si las-o sa alerge, insa supravegheaz-o indeaproape pentru a nu fugi departe de casa. Pisicile se intorc intotdeauna acasa, asa ca nu trebuie sa iti faci griji din acest punct de vedere.

Aminteste-ti ca o pisica obisnuita ar trebui sa aiba intre 3 si 3 kilograme si jumatate, iar procesul de slabire este unul destul de dificil si dureaza cel putin doua luni sau chiar mai mult daca nu respecti chiar toate recomandarile medicului veterinar.

Dupa ce reuseste sa slabeasca, incearca sa ii oferi felinei acelasi regim alimentar si sa eviti revenirea la vechile obiceiuri.

Sursa foto: cimarronah.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului