Animale de companie

#mancare pisica #alimente pisica #pofta pisica #sanatate pisica

Pisica pofteste la mancarea ta? 6 alimente uzuale pe care le poti da pisicii

Multe dintre alimentele pe care le consumi nu sunt recomandate pentru pisic, insa exista cateva produse din care se pot rasfata si mustatile ei, fara a-i periclita in vreun fel sanatatea. Cand simti ca nu poti rezista dragalaseniei pisicii, care face ochii mari si mustaceste neincetat in preajma farfuriei tale, da-i sa guste si ei cateva bucatele, insa doar din urmatoarele categorii de alimente, considerate benefice pentru ea!

1. Carne de pui sau curcan


Carnea de pui sau curcan reprezinta un aliment potrivit pentru pisica, in special in perioadele de convalescenta, cand se recupereaza dupa o afectiune. Este gustoasa si usor de digerat, insa trebuie oferita acesteia doar gatita, nu si cruda.

2. Iaurt


Iaurtul este unul dintre alimentele considerate sigure si sanatoase pentru sanatatea pisicii tale. Este important sa ii oferi doar iaurt simplu, fara arome si alte ingrediente, si sa nu abuzezi cu acest aliment in dieta ei, pentru a evita problemele digestive.

3. Peste


Pestele este un aliment care face parte din multe sortimente de hrana umeda si uscata pentru pisici. Asadar, de ce nu ar savura putin si din portia ta? Pana si pestele e mai gustos pentru pisicute, atunci cand provine din farfuria ta!

Pisicutele adora in special pestele la conserva si pot deveni dependente de ton. Cu toate ca este un aliment benefic pentru sanatate, este important sa-i oferi peste ocazional, intrucat excesul poate conduce la declansarea diverselor afectiuni.

4. Branza


Branza, la fel ca si iaurtul, reprezinta o sursa alimentara de calciu in dieta pisicii si este si unul dintre alimentele care sunt pe plac acestor feline. Ii poti oferi branzica simpla, ca gustare, sau o poti insera in hrana ei.

Evita sa oferi pisicutei tale branza moale - brie, camembert etc., intrucat nu ii fac bine la stomac. Opteaza pentru sortimente tari.

5. Orez


Orezul nu este un aliment obisnuit sau uzual in dieta unei pisici, insa este bine tolerat si de ajutor in momentul in care felina sufera de o boala gastrointestinala sau cand se simte rau si nu are pofta de mancare. Il poti prepara sub forma de pilaf, cu supa de legume si bucatele de carne de pui.

6. Legume gatite


Crezi sau nu, pisica are momente in care devine... vegetariana! Legumele nu sunt printre alimentele preferate ale unei feline, insa poti constata, cu uimire, ca pisica savureaza cu placere din garnitura ta de morcovi cu broccoli si dovlecei. Are si de beneficiat de pe urma acestora, datorita continutului lor bogat de nutrienti.

Sursa foto: Zaeega.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea