Animale de companie

#pisica neagra halloween #halloween #pisica neagra #mituri #curiozitati

Pisica neagra! Mituri, curiozitati si cum a ajuns simbolul Halloweenului

Datorita reputatiei lor inspaimantatoare, pisicile negre sunt considerate un simbol vital al Halloweenului. Cum s-a ajuns la aceasta asociere intre blanda si inofensiva pisica neagra si sarbatoarea de Halloween vom putea sa ne dam seama tinand cont de cateva mituri si curiozitati.

Vrajitoarele si pisicile negre sunt cei mai buni prieteni

Acest mit este legat de abilitatea pisicilor de a vana si a prinde soareci, in timp ce vrajitoarele adora sa le manance ochii. Unii credeau ca vrajitoarele chiar aveau abilitatea de a se transforma in pisici negre. Originea acestor mituri vine din folclorul celtic si, desigur, nu are nici o legatura cu realitatea.

Pisicile negre sunt satanice

Pisicile negre au fost asociate cu diavolul insusi si cu pacatul, o idee inradacinata in superstitiile religioase. Desigur, si aceasta este un mit cat se poate de neadevarat si lipsit de logica.

Pisicile negre erau sacrificate de Halloween

Folclorul druidic, satanist, pagan sau crestin timpuriu mentioneaza sacrificarea pisicilor negre in cadrul unui ritual sangeros Samhain. Unii credeau ca pisicile negre adaposteau duhuri rele, deci trebuiau sacrificate pentru a linisti zeii sau orice alte forta divina.

Pisicile negre pot rugini

Explicatia este cat se poate de simpla - daca pisica neagra sta la soare in mod frecvent, blana ei poate capata o tenta mai maronie. Dar fenomenul este unul natural si nu are nimic mistic la baza.

Daca pisica neagra ti-a taiat calea te paste un mare ghinion

Superstitia aceasta nu are la baza nimic logic si, in functie de locul geografic in care va aflati, poate fi noroc.

Pisicile negre si marea

Marinarii britanici credeau ca pisicile negre sunt garantia pentru o calatorie sigura pe mare, sotiile pescarilor pastrandu-le pentru noroc si pentru a-si mentine sotii in siguranta in timp ce ei erau pe mare. Piratii, pe de alta parte, credeau ca daca o pisica neagra ajunge la bord, condamna nava la o intalnire fatidica cu adancul.

Pisica neagra conduce sufletele spre lumea de dincolo

Aceasta este o alta superstitie nefondata si care isi are originile in folclorul celtic si druidic. Este doar un alt mit care arunca o umbra de mister asupra unei feline minunata, independenta si greu de inteles.

Pisica neagra este aducatoare de boli si molime

Unele studii au dovedit ca blana neagra a pisicilor este de fapt o mutatie genetica care are menirea sa ajute la prevenirea bolilor si sa prelungeasca durata de viata a pisicilor. Istoria evoca momentul in care centurul papei Grigore al IX-lea a declarat pisicile negre incarnarile Satanei, ele fiind vanate si ucise in exces. Drept urmare, pentru ca nu au mai fost vanati sobolanii, ciuma Neagra s-a raspandit rapid ducand la sute de victime umane.

Pisica neagra este reincarnarea unui om rau

Se pare ca druizii credeau acest lucru. Dar tot ei credeau si in vrajitorie si in sacrificiul ritualic!

Pisica neagra este diferita de restul pisicilor

Fiecare pisica are propriul ei temperament, iar iubitorii de pisici stiu foarte bine acest lucru. Pisica neagra nu difera cu nimic de restul pisicilor, decat prin ochii verzi care parca ies si mai bine in evidenta pe fondul negru al blanei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea