Animale de companie

#roatoare #petarde #anul nou #revelion #pericole #pisici #caini #pasari #animale #animale de companie

Pericolele la care sunt supuse animalele de companie in noaptea de Revelion

Anul Nou este prilej de bucurie pentru oameni. Pentru animalele de companie este insa cea mai stresanta noapte din an. Iata la ce pericole sunt supuse animalele in noaptea de Revelion si ce trebuie sa faci pentru a le proteja.

Informeaza invitatii sa nu dea mancare animalelor

Cainii si pisicile pot veni la "cersit" de mancare. Daca stiu ca de la tine nu pot obtine nimic, vor atenta la invitati, despre care stim cu totii ca nu pot rezista sa nu le dea mici recompense. Informeaza-i insa ca animalul are mancare speciala si ca mancarea destinata oamenilor nu este sanatoasa pentru ele. Le poti da cateva recompense speciale pentru animale celor care doresc sa ii hraneasca.

Tine cainele in casa!

Cei mai afectati in noaptea de Revelion sunt cainii care sunt lasati sa iasa in curte sau pe balcon. Acestia pot fi raniti de artificii sau petarde.

In plus, zgomotul puternic dezorienteaza cainii. Acestia se sperie atat de tare, incat, panicati vor incerca sa iasa rapid din casa sau din curte pentru a gasi un loc in care sa se ascunda. Din acest motiv este indicat sa te asiguri ca animalul nu are unde sa fuga, deoarece exista pericolul de a iesi in strada si a fi loviti de masini ori de petarde.

Cel mai bun mod in care poti preveni acest lucru este sa tii patrupedul inchis intr-o camera linistita in perioada miezului noptii.

In general, cainii raman cu sechele foarte mari dupa o experienta de acest gen, devenind mai fricosi si mai imprevizibili.

Asigura-i pisicii un loc confortabil

Nici pisicile nu sunt ferite de panica de la miezul noptii. Micile feline se sperie teribil de zgomotul petardelor si de lumina artificiilor. Cele mai multe isi vor dori sa se ascunda intr-un loc ferit. Asigura-te ca au unde sa se ascunda si lasa-le sa stea acolo cat de mult isi doresc. Eventual, poti merge la ele sa le magaii si sa le vorbesti frumos pentru a le calma, imediat ce zgomotul puternic inceteaza.

Ai pasari sau rozatoare? Nu le tine cu lumina stinsa

Pasarile si rozatoarele se sperie foarte tare la miezul noptii, mai ales daca sunt tinute intr-o incapere cu lumina stinsa. Pentru a preveni ranirea acestora, dar si pentru a le face sa se simta in siguranta, lasa-le lumina aprinsa la miezul noptii.

Animalele tale de companie cum reactioneaza in noaptea de Revelion?

Sursa foto: pasadenanow.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare