Animale de companie

#papagali #ingrijire papagali #comportament papagal

Papagalul tau ciupeste? Iata cum il dezveti

Papagalii sunt pasari fascinante si amuzante in acelasi timp. De obicei, papagalii sunt preferati de cei care isi doresc un animal de companie mic, foarte simpatic si inteligent. Insa, oricat de mic ar fi un papagal, puterea pe care o are atunci cand incearca sa ciupeasca este suficient de mare pentru a provoca rani serioase.

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa dezveti papagalul sa ciupeasca.


Incearca sa intelegi de ce ciupeste


La papagali, ciupitul este o modalitate de a interactiona cu alte pasari si asta inseamna ca poate fi vorba doar despre o joaca. In acelasi timp, papagalul poate musca si atunci cand se sperie sau cand este luat prin surprindere. Incearca sa nu faci miscari bruste in preajma pasarii si sa nu o iei cu forta din cusca, deoarece te poate rani.


Relaxeaza-te in prezenta pasarii


Papagalul poate simti destul de usor momentele in care esti nervos si speriat si va incerca sa profite de slabiciunea ta. Cel mai bine este sa incerci sa ai incredere in tine si sa te relaxezi atunci cand intri in contact cu pasarea. Un sfat bun in acest sens este sa faci cateva exercitii de respiratie, sa iti relaxezi musculatura si abia apoi sa incerci sa atingi papagalul.


Lasa pasarea sa se calmeze


Daca iei papagalul in mana, iar acesta te ciupeste, nu iti ramane decat sa il pui la loc in cusca lui si sa il ignori timp de cateva ore. Chiar daca esti nervos pe situatie, ar fi bine sa te calmezi si sa nu ai niciun fel de reactie in fata pasarii, deoarece nu vei reusi decat sa o stresezi si sa o nelinistesti si mai mult.

Daca vei lasa papagalul in pace, acesta va simti ca a facut ceva gresit. Repeta acest comportament pana in momentul in care pasarea va renunta sa mai ciupeasca.

Nu uita ca trebuie sa fii rabdator si ca o pasare care este obisnuita sa ciupeasca nu se va dezvata de pe o zi pe alta. Trebuie sa analizezi papagalul si sa observi in ce conditii obisnuieste sa ciupeasca si, astfel, sa eviti sa provoci starile respective.

Cu timpul, papagalul se va relaxa, insa doar daca si tu vei reusi acelasi lucru.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea