Animale de companie

#adoptii animale de companie #cerere de animale de companie #crestere adoptii #pandemie #animale de companie

Pandemia a dus la cresterea cererii de animale de companie si la dublarea pretului pentru acestea

Odata cu declansarea pandemiei de coronavirus a crescut masiv cerere de cumparare, dar si de adoptie, a animalelor de companie. Odata cu cresterea cererii au crescut si preturile pentru cumpararea unui animal de rasa. De exemplu, pretul pentru un caine s-a dublat in aceasta perioada, care pentru crescatori s-a dovedit a fi una infloritoare.

 

De exemplu, pretul pentru un caine britanic s-a dublat ajungat la 1.875 de lire, adica aproximativ 2.500 de dolari.

Animalele, companioni excelenti in izolare

Animalele, fie ca vorbim despre caini, pisici sau rice alt animal de companie, fac ca perioada de izolare sa fie mai usora.

Animalele fac izolarea mai usoara

Foarte multi proprietari de animale de companie sustin ca prezenta acestora in casa fac izolarea mai usoara.

Potrivit American Pet Products Association, trei sferturi dintre americani afirma ca prietenii lor blanosi ii ajuta sa faca fata stresului masurilor de carantina.

Animalul de companie, o responsabilitate pe viata, nu doar in timp de pandemie

Din pacate, odata ce pandemia se va termina, tot mai multe animale vor fi abandonate. Asta deoarece multi oameni nu se gandesc la un animal de companie ca la un angajament pe viata, ci doar ca la o jucarie temprara.

Cainii si pisicile pot trai pana la 15-20 de ani si au nevoie de un mediu stabil si familiar in care sa creasca. Asadar, in momentul in care adopti un animal de companie trebuie sa te gandesti la faptul ca acesta presupune un angajament pe viata.

Are nevoie de ingrijiri speciale, vizite la medicul veterinar, tratamente (daca este cazul), mancare sanatoasa si jucarii. Iar cainii trebuie sa fie scosi de doua ori pe zi la plimbare. Toate acestea costa timp si bani, iar multe persoane nu iau in calcul aceste lucruri inainte de a adopta un blanos, doar pentru a-si satisface un capriciu.

Asadar, daca te afli printre cei care doresc sa adopte un animal de companie in aceasta perioada, sau oricand altcandva, gandeste-te de trei ori inainte la toate responsabilitatile pe care le vei avea, dar si la cheltuielile necesare cresterii si ingrijirii acestuia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare