Animale de companie

#ingrijire caini #ingrijire pisica #pisici #caini #bicarbonat #otet

Otetul si bicarbonatul, utile pentru ingrijirea cainilor si pisicilor

Persoanele care au un caine sau o pisica stiu cat de greu poate fi uneori sa le oferi toate ingrijirile de care au nevoie ingrijesti corespunzator. Blana lipsita de luciu sau igienizarea urechilor se pot face foarte usor apeland la produse pe care le ai deja in casa. Iata cat poate fi de simplu sa ai un animal sanatos si fericit!

 

Blana mai stralucitoare

Blana animalului tau este lipsita de luciu? Daca da, afla ca ii poti reda stralucirea cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Spala animalul in mod normal cu sampon, si clateste-l bine. Curata-i apoi blana cu o solutie obtinuta din trei linguri de bicarbonat de sodiu la un litru de apa. Maseaza bine blana animalului apoi clateste-l cu apa.

Ingrijirea urechilor cainilor si pisicilor

Igiena urechilor este esentiala in cazul cainilor si a pisicilor. Pentru a curata urechile animalului de companie prepara o solutie din otet de cidru si apa, in cantitati egale. Imbiba o bucata de tifon in aceasta solutie si curata cu atentie colturile cavitatii urechii cainelui sau pisicii tale.

Atentie! In caz de infectie minora poti folosi aceeasi solutie pentrui a-l trata. Picura-i cu ajutorul unei pipete 2-3 picatui, apoi sterge-l bine cu o bucata de tifon si maseaza-i urechea. Daca problemele persista mergi cu animalul la medicul veterinar.

Mancarimi si piele uscata

In special cainii pot suferi de afectiuni cutanate ce pot fi depistate prin aparitia de coji (matreata) sau dermatita (inflamatie a pielii). Insa, nici pisicile nu sunt ferite de aceste simptome.

Daca animalul tau se confrunta cu aceasta problema spala-l cu atentie, folosind un sampon special pentru animale cu piele sensibila. Clateste-i foarte bine blana pentru a elimina orice urma de sampon apoi apoi pulverizeaza pe blana acestuia o solutie obtinuta din otet de cidru si apa in cantitati egale. Maseaza epiderma delicat si lasa sa actioneze cateva minu, apoi clateste.

Solutia de otet si apa permite, gratie puterii antiseptice, sa calmeze mancarimile si sa trateze problema cutanata. In plus, blana animalul isi va recapata stralucirea.

Sursa foto: clinivet.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea