Animale de companie

#oaie #animalut #curiozitati

Oaia cu cea mai mare blana din lume a decedat

Shrek, cea mai faimoasa oaie din lume , a fost omorata la varsta de 16 ani de catre stapanul ei pentru ca acesta nu a vrut sa o mai vada cum se chinuie din cauza unor afectiuni la inima. Shrek traia la o ferma din Noua Zeelanda si a devenit faimoasa pentru blana sa care i-a crescut timp de sase ani, cat a trait in salbaticie, pe langa o pestera .



Oaia Shrek a devenit celebra in urma cu 7-8 ani, cand a fost gasita intamplator la sase ani dupa ce s-a crezut ca a decedat.

Shrek si-a parasit turma, moment din care a fost considerata moarta. Cand a fost gasita avea o blana foarte mare care o facea sa para de trei ori mai mare decat marimea sa adevarata.

Povestea a fost foarte mediatizata in Noua Zeelanda, tara in care raportul de animale - oameni este de 10 la 1, populatia numarand 4.3 milioane de oameni.

Televiziunile au transmis in direct momentul in care Shrek a fost tuns, blana oii cantarind peste 27 de kilograme, de circa sase ori mai mult decat s-ar obtine de la o oaie din rasa ei.

Shrek a ajuns atat de faimos, incat a fost dus cu avionul in vizita la primul ministru, a devenit personajul central al mai multor carti pentru copii si a aparut de cateva ori la televiziuni din Noua Zeelanda.

"In fond este ca moartea unei pasari kiwi pe cale de disparitie, doar ca se intampla sa fie o oaie", a declarat Josie Spillane, de la asociatia de caritate Cure Kids. Aceasta a mai declarat i-ar fi imposibil sa estimeze cati bani s-au adunat datorita faimei lui Shrek.

"Era doar o oaie obisnuita, cand si-a luat un concediu fara sa anunte, s-a ascuns o vreme, am regasit-o si a devenit o mascota pentru natiune ”, a marturisit stapanul animalului, John Perriam pentru televiziunea nationala.

Shrek va avea parte si de o slujba comemorativa la o biserica locala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea