Animale de companie

# revelion 2021 # noaptea de revelion #revelion #animale de companie

Noaptea de Revelion, plina de pericole pentru animalele de companie

De cele mai multe ori nici nu ne dam seama, insa noaptea dintre ani este plina de pericole pentru animalele de companie. Pe langa faptul ca acestea se sperie teribil de zgomotul artificiilor si al petardelor, se pot intampla si alte accidente neplacute. Iata cum sa-ti protejezi animalele in noaptea dintre ani.

Animalele pot fugi de acasa

Trebuie sa te asiguri ca la miezul noptii animalele de companie nu au cum sa fuga de acasa. Daca sunt animale de casa inchide-le intr-o camera si lasa-le sa stea cu lumina aprinsa. In schimb, daca stai la curte si ai caini care nu intra in casa, asigura-te ca acestia nu sunt liberi. Zgomotul terifiant al petardelor si artificiilor le fac pe animale sa incerce sa-si caute disperate un adapost, cat mai departe de zgomot posibil. Nu este de mirare ca in noaptea de Revelion au loc numeroase cazuri de disparitie a animalelor. 

Zgomotul de la miezul noptii, cel mai stresant moment din viata animalelor

Zgomotul produs de petarde si artificii este stresant pentru animalele de companie. Acestea se sperie ingrozitor deoarece nu stiu ce se intampla. In plus, nu trebuie sa uiti ca auzul lor este de zeci de ori mai puternic decat al nostru, un motiv in plus de stres.

Tocmai de aceea este important sa-i asiguri animalului un loc confortabil in casa, de preferat intr-o camera mai izolata din punct de vedere fonic. Este indicat ca in acele momente sa fii alturi de animale pentru a le calma si a le inlatura macar putin din teama pe care o au.

In camera in care stau animalele, indiferent ca sunt pisici, caini, pasari sau rozatoare, lasa lumina aprinsa pe tot parcursul noptii pentru a le oferi un minim de confort. Cu cat locul este mai intunecat in noapte de Revelion, cu atat acestea se vor speria mai tare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare