Animale de companie

#dresaj caini #adoptie caine #beneficii caine

Motive pentru care merita sa adopti un caine

Esti un iubitor de animale, dar nu te poti hotari ce animalut sa adopti in sanul familiei tale? Exista o multime de motive pentru care cainii sunt considerati cele mai populare animale de companie si cei mai buni tovarasi ai omului, dar si pentru care merita sa-ti indrepti atentia catre ei!

Este afectuos si iubitor!

Cainele are nevoie de multa iubire, dar ofera la randul lui doze nemasurate de afectiune atunci cand este ingrijit si i se acorda atentia cuvenita! Cainele te iubeste neconditionat si nu tine cont de cum arati, cum te imbraci si de defectele pe care le ai. Atat timp cat esti atent cu el si ai grija sa fie hranit si ingrijit, te rasplatesti cu dovezi adorabile de iubire!

Te protejeaza!

Pe langa afectiune si prietenie, cainele este si un bun paznic la casa omului, oferindu-ti constant un puternic sentiment de siguranta si incredere.

Este foarte inteligent!

Cainele este unul dintre cele mai inteligente animale de companie. Intra foarte usor pe sub pielea ta, facandu-te sa te indragostesti imediat de el. In plus, comunicarea cu cainele este foarte usor de inlesnit si manifesta reactii si comportamente foarte apropiate de cele umane. Specialistii au demonstrat ca patrupezii simt si "empatizeaza" usor cu starile emotionale ale oamenilor, fiind cei pe care te poti baza sa-ti fie aproape in momente delicate ale vietii.

Este mai usor de dresat!

Spre deosebire de alte animale, cainele este foarte usor de dresat si asculta chiar si comenzi complexe, pe care alte specii nu sunt capabile sa le urmeze. Cu alte cuvinte, te intelegi mai usor cu un caine, iar efortul de a-l "educa" este substantial redus decat in cazul altor animale.

Te mentine sanatos!

Persoanele care detin catei sunt mai sanatoase decat cele care adopta alte animalute. Cainele are nevoie sa fie plimbat si stimulat din punct de vedere fizic, ceea ce te ajuta si pe tine sa faci mai multa miscare si sa te mentii in forma. Fiecare plimbare alaturi de patruped, alergare prin parc sau drumetie pe care o faceti impreuna reprezinta o metoda de a combate sedentarismul.

Traieste mai mult!

Te bucuri mai mult timp de compania si afectiunea unui caine, intrucat are o speranta de viata mai crescuta decat a altor animale.

Se intelege bine cu copiii!

Cainele este animalul de companie perfect daca ai copii, intrucat se creeaza o relatie speciala de prietenie intre ei.

Sursa foto: Hemensaglik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea