Animale de companie

#caine #ingrijire catei #miros caine

Mirosul neplacut al cainelul - cum il indepartezi?

Mirosul neplacut al cainelui tau poate proveni din lipsa unei igiene corecte, dar poate fi si rezultatul unei infectii la nivelul pielii. Afla in continuare cum anume poti reduce si preveni mirosul neplacut al catelului tau.



Spala-l periodic


Nu este o perioada anume la care trebuie sa speli cainele. Atunci cand este foarte murdar sau are un miros neplacut , catelul tau trebuie sa intre sub jetul de apa. Cumpara-i un sampon special pentru caini, de preferat pentru piele sensibila si foloseste-l ori de cate ori este necesar pentru a improspata pielea si blanita animalului.

Atentie! Este foarte important sa clatesti blana cainelui cu apa din belsug, astfel incat sa nu ramana urme de sapun, care pot provoca iritatii la nivelul pielii acestuia.


Verifica pielea catelului


Este foarte posibil ca mirosul neplacut al cainelui sa nu vine neaparat de la lipsa igienei, ci de la faptul ca are infectie bacteriana la nivelul pielii. Bacteriile sunt de foarte multe ori responsabile pentru emanarea mirosurilor urate. Daca observi ca pielea patrupedului este mai grasa decat de obicei, daca exista iritatii sau eczeme, ar fi bine sa il duci la medicul veterinar pentru un control amanuntit.

Daca intr-adevar exista o problema, cu un simplu tratament medicamentos, problema este ca si rezolvata.

De asemenea, intreaba-l pe veterinar daca este in regula sa folosesti un sampon antibacterian ca si modalitate de prevenire a acestor probleme.


Tine cainele aproape atunci cand il scoti in parc


Din pacate, cainilor le place sa se tavaleasca prin orice hoit gasit (se pare ca este un adevarat rasfat pentru ei). Asadar, incearca sa il tii pe caine cat mai aproape si sa nu ii permiti sa se tavaleasca pe jos, decat daca esti absolut sigur ca zona respectiva este curata.


Achizitioneaza un deodorant pentru caini


In comert se gasesc diverse produse care improspateaza blanita cainelui si ii ofera acestuia un miros foarte placut. Ai grija insa sa nu exagerezi cu cantitatile si nici sa nu folosesti produsul prea des.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare