Animale de companie

#vacanta caine #caine #vacanta #animale de companie

Mergi cu cainele in vacanta? Cum sa faci calatoria confortabila pentru aceasta

Te pregatesti pentru vacanta si vrei sa iei si cainele cu tine? Atunci trebuie sa te pregatesti din timp, pentru a face experienta cat mai placuta pentru animal, dar mai ales calatorie (mai ales daca urmeaza sa faceti multe ore pe drum cu masina).  Iata cateva trucuri de care sa tii cont in momentul in care planifici vacanta.

Obisnuieste animalul cu masina

Daca pana acum cainele nu a mai calatorit cu masina este recomandat sa-l obisnuiesti din timp cu aceasta calatorie. Cu minim doua saptamani inainte, ba chiar mai devreme, este indicat sa iei cainele cu tine, cu masina, pentru a se obisnui. Fie ca mergeti intr-un parc mai departe de casa, sau pur si simplu faceti o plimbare, cainele se va acomoda trepat. In acest fel nu se va mai stresa la un drum lung de cateva ore.

Are rau de masina? Da-i medicamente

In farmaciile veterinare gasesti medicamente peciale pentru caini care combat raul de masina. Daca este prima calatorie la drum lung, asigura-te ca ai la tine aceste medicamente. Chiar daca cainele nu da semne de rau de masina in timp ce circuli in oras, este posibil ca pe autostrada, unde se circula cu viteza, sau pe serpentine sa i se faca rau.

Nu uita culcusul si paturica preferata

De cele mai mutle ori cainii se ataseaza, precum copiii, de paturica lor preferata si de culcusul confortabil de acasa. Este indicat sa le iei cu tine daca vrei ca animalul sa nu latre noaptea si sa va puteti odihni. In plus, aceste obiecte le ofera cainilor confortul de care au nevoie si ajuta la eliminarea starilor de anxietate provocate de calatorie.

Respecta orele de mese

Chiar daca esti in vacanta, orele de mese ale cainelui trebuie respectate cu sfintenie. Asigura-te ca iei cu tine suficienta mancare pentru toata perioada sejurului, constand in hrana uscata si hrana umeda.

Daca se intampla sa fiti pe drum la ora mesei, opreste masina intr-o zona sigura si ofera-i cainelui apa si mancare. Nu ii oferi animalului apa si mancare in timpul mersului deoarece este posbil sa i se faca rau sau sa se verse pe bancheta si pe jos.

Nu uita jucariile preferate acasa

Jucariile preferate ale caineli nu trebuie uitate acasa. Fie ca mergi la munte, la mare sau vizitati un oras, cainele are nevoie si de joaca, nu numai de plimbare. Asigura-te ca ai la tine jucariile preferate ale acestuia si ca iti faci timp sa te joci zilnic cu animalul.   

Chiar si in masina este indicat sa ii dai o jucarie pentru a avea ocupatie si pentru a nu se plictisi.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea