Animale de companie

#iepure #ingrijire iepure #cusca iepure #alimentatie iepure

Lucruri necesare pentru ingrijirea corecta a iepurelui

Iepurii sunt fiinte mici si dragalase care pot substitui foarte bine un caine sau o pisica drept animal de companie. Ingrijirea lor nu este foarte dificila, insa necesita o atentie zilnica din partea ta. Iata de ce lucruri ai nevoie pentru ingrijirea corecta a unui iepure.


Cusca

Cusca este esentiala in ingrijirea iepurelui, intrucat acesta nu poate sa stea in cotet sau acvariu. Cusca trebuie sa fie destul de incapatoare astfel incat urechile sale sa nu atinga partea de sus, iar animalutul sa se poata misca in voie in orice directie.


Locul de odihna

Iepurii prefera un loc de odihna retras, care sa nu se afle in bataia directa a soarelui, dar nici intr-un loc foarte umbrit. Pune in cusca paie suficiente, din care animalul sa isi creeze singur propriul pat.


Toaleta

Contrar a ceea ce ai putea crede, iepurele poate fi invatat sa isi faca nevoile la ladita cu nisip. Este recomandat sa o plasezi intr-un colt al custii, iar daca animalul petrece destul de mult timp in afara locului in care sta de obicei (de exemplu, intr-o alta cusca unde face miscare), atunci ar fi bine sa ii mai faci rost de o ladita.

Aceasta trebuie curatata bine, iar daca animalul tau de companie isi face nevoie in alta parte decat in ladita, poti curata locul cu otet alb si detergent.


Alimentatia

Pe langa legume proaspete precum morcovi, varza etc, iepurele isi ia nutrientii necesari din hrana uscata, sub forma de pelete, pe care o poti gasi in orice petshop. Ai grija sa ai intotdeauna o rezerva de pelete langa tine pentru ca bolul de mancare sa fie in permanenta plin.


Periajul

Indiferent daca ai un iepure cu blana lunga sau unul cu blana scurta, periajul este foarte important. Achizitioneaza o perioe speciala si asigura-te ca il perii zilnic deoarece este un animalut cochet, care se spala singur, fapt care il predispune la riscul de a inghiti ghemotoace de par.


Jucarii

Iepurasii sunt animalute intuitive care au nevoie de distractie. Aceasta le face bine nu numai psihic, ci si din punct de vedere fizic. Si asta pentru ca, prin natura sa, simte nevoia sa roada ceva in permanenta, intrucat dintii sai cresc constant. In magazinele pentru animale ai la dispozitie o varietate de jucarii speciale care se pliaza perfect pe nevoile iepurilor.

Sursa foto: theguardian.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare