Animale de companie

#primate #loris kayan #muscatura toxica #specie noua

Lorisul kayan, o noua specie de primate cu muscatura toxica

O noua specie de primata mica si nocturna fost descoperita de cercetatori, in padurile din Borneo. Lorisul kayan este o primata micuta, similara lemurului. In ciuda infatisarii simpatice, animalul are muscatura foarte periculoasa.

O echipa de oameni de stiinta a studiat junglele din Borneo si a descoperit o primata nocturna (Nycticebus kayan), care apare foarte rar la lumina. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca animalul face parte dintr-o specie noua.

Lorisul kayan traieste in Asia de Sud Est, din Bangladesh pana in insula Borneo. Principala sa caracteristica este muscatura toxica, o trasatura foarte rara la primate.

Aceasta specie de primata secreta o toxina in glandele aflate in umeri. Lorisul linge aceasta toxina si o amesteca cu saliva, pe care o foloseste apoi cand musca sau acopera blana puilor, pentru a-i feri de pradatori. Aceasta toxina este suficient de puternica pentru a provoca moartea oamenilor.

Sursa foto: rtv.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea