Animale de companie

#insecte #studiu #zgomot #lacuste

Lacustele de oras, mai zgomotoase decat cele de la tara

Masculii lacusta de la oras sunt mult mai zgomotosi decat fratii lor din regiunile rurale, astfel incat femelele sa ii auda peste zgomotul traficului. Aceasta este concluzia unui studiu care a examinat efectele zgomotului urban asupra insectelor.

Ulrike Lampe si colegii sai de la Universitatea Bielefeld din Germania au analizat comportamentul lacustelor din zonele urbane si rurale din nordul tarii. Apoi au realizat peste 1000 de inregistrari ale sunetelor emise de lacuste.

Prin intermediul acestui studiu s-a demonstrat ca zgomotul facut de oameni, in acest caz traficul, nu afecteaza doar comunicarea vertebratelor, cat si pe cea a insectelor. In plus, schimbarile la nivelul emisiei de sunete la lacuste sunt de durata.

Studiul a mai aratat ca masculii lacusta, care au habitatul in zona drumurilor intens circulate, si-au modificat sunetele emise la frecvente mai inalte, pentru a se asigura ca aceste sunete sunt captate de femele.

De asemenea, studiul mai dezvaluie si ca lacustele sunt insecte care se adapteaza usor la conditiile de mediu si supravietuiesc in zonele cu zgomot intens.

Sursa foto: cougar.collegiate-va.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea