Animale de companie

#caini #animale #vara #plimbare

La plimbare cu cainele in parc

Plimbarea in parc si activitatile in aer liber sunt acele momente din zi pe care cainele le asteapta cu nerabdare. Desi la prima vedere pare extrem de simplu si relaxant sa mergi cu animalul la plimbare, in parc, lucrurile nu sunt chiar atat de simple. Exista cateva reguli, pe care care orice stapan de caine trebuie sa le respecte pentru a preveni situatiile neplacute precum pierderea animalului sau deranjarea persoanelor din jur.

 

1 Evita sa iesi cu animalul in perioada pranzului

 

Atat pentru tine cat si pentru animal, plimbatul in perioada pranzului poate fi periculos in zilele caniculare. Soarele puternic ii poate provoca animalului arsuri ale pielii si totodata insolatie . In acelasi timp, asfaltul foarte incins ii poate afecta serios labutele.

In cazul in care plimbarea la orele amiezii este inevitabila, protejeaza animalul cu ajutorul unei perechi de ghetute speciale pentru caini. De asemenea, nu uita sa mergi cat mai mult prin zonele umbrite si scurteaza cat se poate plimbarea.

 

2 Tine cainele in lesa

 

De fiecare data cand scoti cainele la plimbare tine-l in lesa. Lesa este utila atat pentru siguranta cainelui cat si pentru cea a persoanelor sau a animalelor din jur. Totodata, in cazul raselor de caini agresive botnita este indispensabila.

In locurile aglomerate nu lasa cainele liber. Chiar daca in general este cuminte si ascultator, acesta se poate speria in orice moment de un zgomot puternic si poate fugi in strada, existand pericolul ca o masina sa dea peste el.

Totodata, in cazul in care se va simti amenintat de o anumita persoana poate reactiona agresiv din instinctul de a se apara. Tinand animalul in lesa vei avea mai mult control asupra lui.

 

3 Pune-i zgarda anti- purici

 

Cainele poate lua cu usurinta purici din parc. Acestia stau foarte bine ascunsi in iarba si nu rateaza ocazia de a sari in blana animalului. Zgarda anti-purici poate fi foarte utila pentru a proteja cainele de aceste insecte.

 

4 Lasa-l liber doar in spatiile special amenajate

 

In anumite parcuri exista locuri special amenajate pentru animale. Daca doresti sa-ti lasi animalul liber pentru a se plimba sau pentru a alerga in siguranta, opteaza pentru un astfel de loc.

 

5 Ia cateva jucarii cu tine

 

Daca doresti sa stai sa te odihnesti pe iarba sau pe banca, insa in acelasi timp vrei ca animalul sa depuna efort pentru a-si consuma energia, ia cu tine freesbe-ul sau una dintre jucariile preferate ale cainelui si pune-l sa raspunda la comanda Aport. De asemenea, plimbarile in parc pot fi un bun prilej de a recapitula comenzile de dresaj invatate pana in prezent sau de a invata unele noi.

 

6 Nu ii permite accesul in lac

 

In zilele toride de vara cainele poate sa isi doreasca sa intre in apa din lac. Desi multi posesori de caini le permit animalelor acest lucru, baia in lac poate fi foarte periculoasa. Apa din lac este murdara si este un loc propice pentru dezvoltarea bacteriilor si a microbilor. In cazul in care cainelui ii este permis accesul in lac, acesta se poate imbolnavi cu usurinta de infectii grave la nivelul pielii, al ochilor si al urechilor.

In cazul in care nu tii animalul in lesa si acesta intra in apa desi i-ai interzis acest lucru, intrerupe de urgenta plimbarea si mergi acasa pentru a-l spala. Se impune folosirea unui sampon special pentru caini.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea