Casa de Craciun

#pericole animale de companie #pericole sarbatori #sarbatori #animale #animale de companie

La ce pericole sunt supuse animalele de companie de Sarbatori

Sarbatorile de Iarna sunt motiv de sarbatoare si voie buna atat pentru oameni cat si pentru animalele de companie. Insa, din cauza agitatiei specifice acestei perioade uitam sa acordam atentie detaliilor care pun in pericol sanatatea sau chiar viata animalelor de companie. Iata la ce trebuie sa fii atent.

1. Decoratiunile specifice acestei sarbatori

Decoratiunile de Craciun sunt foarte atractive pentru animale dar si foarte periculoase in acelasi timp. Daca ai un caine sau o pisica evita decorarea pomului sau a ferestrelor cu zapada artificiala, deoarece este foarte toxica pentru animale.

Majoritatea animalelor, dar in special pisicile, sunt atrase de beteala si de globurile cu care impodobesti pomul. Din dorinta de a se juca acestea se pote rani grav daca globurile se sparg. De asemenea, hiar si bucati foarte mici beteala, inghitite accidental le pot provoca probleme digestive grave.

2. Plante specifice Sarbatorilor de Iarna

Plantele specifice Sarbatorilor precum Craciunita sau vascul sunt otravitoare pentru animele. Asigura-te ca le pui intr-un loc in care micile patrupede nu pot ajunge.

Chiar si bucati foarte mici din aceste plante, daca sunt ingerate pot fi fatale, in special pentru animalele de mici dimensiuni. Primele simptome ale intoxicarii cu aceste plante sunt: dureri stomacale, stari de voma, diaree si dificultati de respiratie.

3. Preparatele culinare

Craciunul este unul dintre momentele in care majoritatea persoanelor lasa garda jos si isi rasfata animalele cu mici gustari care sunt interzise animalelor.

Preparatele specifice sarbatorilor contin multe grasimi si sunt foarte sarate. In urma consumarii acestora, chiar si in cantitati mici, animalele pot acuza dureri de burta si pot suferi de toxiinfectie alimentara.

Dulciurile sunt la fel de periculoase, acestea continand mult zahar care duce la aparitia diabetului. De asemenea, este important sa stii ca ciocolata contine methylxanthine o substanta otravitoare atat pentru caini cat si pentru pisici.

Daca stii ca nu poti rezista tentatiei de a-i da animalului o mica gustare atunci cand "cerseste" ceva de mancare, aprovizioneaza-te din timp cu gustari speciale pentru animale, pe care le gasesti in orice Pet Shop.

Sursa foto: creaturecomfortsdurango.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare