Animale de companie

#animalute de companie #craciun #pisica

La ce pericole e supusa o pisica de sarbatori

Craciunul este o sarbatoare mai mult decat interesanta pentru pisici intrucat vine insotita de tot felul de luminite, globulete si mirosuri noi. In cazul in care detii o pisica este recomandat sa iei cateva masuri de protejare a ei in timpul sarbatorilor de iarna intrucat aceasta va fi expusa la numeroase pericole. Iata cateva dintre ele:


1 Spray-ul de zapada artificiala


Multe persoane folosesc spray de zapada artificiala pentru a decora ferestrele sau brazii de Craciun.

Este bine sa stii ca acest produs este toxic pentru pisici astfel ca asigura-te ca animalutul tau nu are acces usor la el.


2 Beteala si alte decoratiuni


Pisicile se joaca adesea cu beteala pentru ca sunt atrase de faptul ca sclipeste si se misca usor.

Doar ca odata ingerata, beteala poate deveni periculoasa pentru pisici astfel ca este recomandat sa-ti supraveghezi felina atunci cand observi ca se joaca cu astfel de obiecte.

La fel se intampla si cu alte tipuri de obiecte si decoratiuni pentru Craciun. Atentie mai ales la globurile din sticla care pot fi sparte cu usurinta de o pisica ce se poate rani grav.


3 Ciocolata


De Craciun este foarte probabil ca in casa ta sa fie lasate bucatele de ciocolata la vedere astfel ca pisica poate avea acces usor la ele.

Ciocolata contine methylxanthine si methylxanthine, substante ce sunt otravitoare atat pentru feline cat si pentru catei.


4 Plante


Poinsettia sau Craciunita este o planta toxica daca ajunge sa fie ingerata de pisica.

In cazul in care detii o astfel de planta este recomandat sa o asezi intr-un loc in care pisica nu va avea acces.
 

5 bradul de craciun


Toata lumea adora bradul de Craciun, inclusiv pisicile care nu se vor da la o parte cand va veni vorba de catarat in brad sau jucat cu beteala si globurile. Evita sa lasi pisica nesupraveheata in camera in care ai asezat bradul.

O alta solutie este sa pulverizezi partea de jos a pomului cu suc de lamaie sau otet. Mirosul acestor substante va tine la departare pisica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea