Animale de companie

#korat #animale #pisici #rase

Korat

Korat este o rasa de pisici de talie acasa .ro/medie" title="medie">medie , asemanatoare ca aspect cu Albastra de Rusia . Korat este considerata in tara de origine o pisica aducatoare de noroc.

 

Istoric

 

Korat este una dintre cele mai vechi rase de pisici , care in timp si-a pastrat caracteristicile fizice. Pisica este originara din Tahailanda. Numele ei vine de la orasul in care aceasta a fost intalnita pentru prima data, Nakhon Ratchasima, caruia, localnicii din zona, ii mai spuneau si Korat.

In Thailanda se spune ca aceste pisici sunt purtatoare de noroc. Tinerilor casatoriti li se da in dar o pereche de pisici din aceasta rasa, pentru a avea noroc in casnicie. De asemenea, o pereche de pisici Korat mai este daruita si persoanelor care sunt foarte apreciate de localnici. Pana de curand, aceste pisici nu erau vandute, ci erau oferite in dar.

Primele pisici Korat au fost descrise in „The Cat-Book Poems” in jurul anului 1350. Korat a ajuns in America in anul 1950 iar in Anglia in 1972. Rasa a fost crescuta de crescatori din Europa si America si la scurt timp a devenit o rasa foarte populara printre iubitorii de pisici.

 

Caracteristici fizice

 

Korat este o rasa de pisici de talie medie, foarte asemanatoare ca aspect cu Albastra de Rusia. Korat mai este numita si pisica cu cinci inimi, datorita aspectului ei. Privite din fata, capul si nasul au forma de inima. A treia inima se poate vedea daca privesti capul pisicii de sus. Cand pisica sta in sezut, muschii peiptului formeaza ce-a de-a patra inima. Cea de-a cincea inimia se refera la organul intern. Acestea sunt modalitatile prin care poti deosebi o pisica din rasa Korat de o Albastra de Rusia.

Corpul acesteia este musculos si este acoperit cu o blana scurta, de culoare gri-albastruie. Capul este mic si usor ascutit in zona botului. Urechile sunt mari, usor rotunjite la varf. Ochii unei pisici Korat sunt mari, aproape rotunzi si intotdeauna de culoare verde.

Picioarele pisicii sunt puternice, de marime medie si musculoase. Coada unei Korat este medie ca lungime, acoperita de un strat de par scurt. Varful cozii este usor rotunjit.

 

Temperament

 

O pisica din rasa Korat este inteligenta, curioasa si in acelasi timp poate fi foarte neastamparata. Este o pisica afectuoasa si se ataseaza foarte mult de membrii familiei. In general o pisica Korat nu are preferinte, atasandu-se de toti membrii familiei la fel de mult.

Korat este o rasa comunicativa. Cand cineva vorbeste cu o pisica din aceasta rasa, ea asculta cu interes ceea ce i se spune si de multe ori va miorlai pentru a-ti arata ca ii place sa vorbesti cu ea.

Korat este o pisica activa careia ii place foarte mult sa se joace atat singura cat si impreuna cu stapanul ei. Spre deosebire de alte rase de pisici, Korat se va bucura sa ii arunci jucaria preferata pentru a alerga dupa ea si a o aduce inapoi.

Nu este recomandat ca o pisica din rasa Korat sa fie tinuta intr-o casa cu copii mici, deoarece aceasta nu suporta galagia. Ii plac locurile linistite, unde sa se poata relaxa in voie.

Korat este o pisica foarte inteligenta. Aceasta este capabila sa gaseasca gustarile ascunse si poate invata cu usurinta cum sa deschida usile de la dulap, daca nu sunt incuiate, si chiar usile de la intrarea in camere.
Daca iti doresti o astfel de pisica asigura-te ca ii poti oferi minim o ora de atentie pe zi.

 

Sanatate

 

Nu au fost raportate probleme de sanatate specifice rasei. Cu toate acestea, la exemplarele adulte pot aparea afectiuni ale dintilor, cele mai frecvente fiind depunerile de tartru.

Speranta de viata a unei pisici Korat este de aproximativ 13-17 ani.

 

Sursa foto : www.tinypic.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea