Animale de companie

#papagal #ingrijire papagal #pui de papagal

Invata cum sa ai grija de un pui de papagal

Este nevoie de multa rabdare si dedicatie pentru a ingriji corect un pui de papagal. Exista o serie de sfaturi si avertizari de care trebuie sa tii cont pentru a evita problemele de orice tip - descopera, asadar, pasii pe care sa-i urmezi pentru a ingriji in mod corespunzator un pui de papagal!


1. Asigura-te ca papagalul are certificat de sanatate

Crescatorul are obligatia de a prezenta un certificat veterinar de sanatate, iar acest lucru iti va oferi garantia ca puiul de papagal a fost crescut in captivitate. Certificatul respectiv contine informatii despre parinti, specie si data nasterii.

De asemenea, poti sa-l rogi pe vanzator sa iti ofere instructiuni precise privind modul de alimentatie a puiului de papagal si alimentele permise.

O alta recomandare pe care o fac specialistii este de a nu cumpara un pui neintarcat. Roaga crescatorul sa iti arate ce mananca puiul de papagal, astfel incat sa te convingi ca este capabil sa manance seminte, fructe sau legume.
 

2. Consulta periodic un medic veterinar

Asa cum bebelusul are nevoie de vizite periodice le pediatru, si puiul de papagal trebuie sa mearga la controale regulate la medicul veterinar. In acest fel, preintampini instalarea problemelor serioase de sanatate.
 

3. Ofera-i doar hrana proaspata

Puiul de papagal este foarte sensibil in primele luni de viata, asa ca terbuie sa ai mare grija ca acesta sa primeasca in permanenta hrana proaspata. Schimba-i apa cat mai des si spala-i vasele folosite pentru hrana. Ai grija sa cureti cusca zilnic, astfel incat micuta pasare sa nu se hraneasca cu resturi de alimente.

Ofera-i papagalului tau un regim alimentar variat si evita sa-i dai suplimente fara recomandarea prealabila a veterinarului.
 

4. Asaza colivia puiului de papagal langa fereastra

Puiul va avea nevoie de lumina naturala a soarelui, asa ca este bine sa asezi colivia cat mai aproape de o fereastra. Nu uita ca in zilele calduroase sa acoperi colivia cu o panza deschisa sau sa protejezi fereastra cu jaluzele, astfel incat puiul sa nu fie afectat de temperaturile prea ridicate.


5. Ofera-i atentie

Puiul de papagal are nevoie de multa atentie, iar daca petreci zilnic cu el o jumatate de ora, va deveni bland si isi va invinge teama instinctiva de oameni.

Invata-l pe micutul inaripat sa vorbeasca, exersand cu el aproximativ 15 minute zilnic.

Sursa foto: avianresources.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea