Animale de companie

#intoxicatie #pisici #otravire #factori de risc

Intoxicatia si otravirea la pisici - 5 factori de risc

Daca esti posesorul unei pisici, probabil te-ai obisnuit deja cu personalitatea acestui animalut si ai observat ca prudenta nu se numara printre principalele sale caracteristici. Felinele au o fire foarte curioasa si nu se pot stapani sa nu guste din ceea ce gasesc in apropiere.

Pentru a evita intoxicatia sau otravirea pisicii tale, ne-am gandit sa iti amintim care sunt principalii factori de risc.


1. Plantele de apartament

Daca locuiesti la bloc, iar pisica nu are posibilitatea de a iesi in aer liber, ea poate fi tentata sa consume frunzele plantelor de apartament. Asfel, micuta felina poate suferi de intoxicatii acute, care pot provoca afectiuni digestive. Printre plantele periculoase pentru sanatatea felinelor se numara tuia, lacramioara, trandafirul japonez, vascul, volbura, feriga, ficusul, etc.


2. Antigelul

Felinele pot consuma antigel in lipsa apei potabile sau pentru ca sunt atrase de gustul usor dulceag. Atacand sistemul nervos central, antigelul devine fatal daca depaseste 1,5 mg/ kg greutate vie.


3. Sarea de bucatarie

Daca este depasit un anumit prag in consumul de sare de bucatarie, pisica risca sa se intoxice. Pot aparea astfel convulsiile, ataxia sau diareea.


4. Insecticidele

Pisica se poate intoxica cu aerosoli, daca sta mai mult timp intr-o incapare in care s-au depozitat sau manipulat substante insecticide, iar printre simpomele care pot aparea in aceasta situatie se numara starile de convulsii, agresivitatea, voma sau urinarile frecvente si necontrolate. O alta situatie in care pisica se poate intoxica cu insecticide apare in cazul contaminarii accidentale a alimentelor.


5. Otrava de soareci/sobolani

Pisicile care locuiesc intr-un spatiu deschis, sunt libere sa vaneze si sa isi procure hrana in mod independent. Daca vrei sa scapi de rozatoare cu ajutorul substantelor ortravitoare, risti sa pui si viata pisicii tale in pericol. Aceasta poate vana chiar unul dintre animalele otravite, ceea ce va duce implicit la moartea sa.

Sursa foto: mudbay.us

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea