Animale de companie

#proteine #potasiu #calciu #musculatura #vitamina d #alimentatie caine

Intareste musculatura si oasele cainelui tau prin alimentatie

Musculatura si sistemul osos al cainelui tau sunt deosebit de importante pentru sanatatea generala a patrupedului. Din acest motiv, este indicat sa acorzi o atentie speciala alimentatiei animalului tau de companie, informandu-te temeinic inainte sa ii oferi hrana zilnica.

Este esential sa oferi periodic cainelui tau produse alimentare care contin elemente-cheie pentru muschi puternici si oase rezistente. Iata care sunt elementele care intaresc muschii si oasele cainelui si in ce tipuri de alimente se regasesc acestea.

Proteine

Nici oasele si nici muschii nu pot fi intr-o stare perfecta daca patrupedul nu consuma o cantitate suficienta de proteine. De regula, proteinele se gasesc in carne, asa ca ar fi bine ca alimentatia cainelui sa contina cel putin 100 de grame de carne in fiecare zi.

Carnea de curcan contine cea mai mare cantitate de proteine, asa ca i-o poti oferi sub forma de conserva sau chiar preparata in casa.

In acelasi timp, proteinele se gasesc in carnea de peste si in alimentele bogate in acizi grasi Omega 3 - somon, ton, pastrav sau sardine. Daca nu doresti sa ii oferi cainelui carne de peste, ii poti oferi acestuia, fara niciun fel de probleme, ulei de peste cu bucati de paine integrala.

De asemenea, proteinele se gasesc si in pet-shopuri sau farmacii veterinare, sub forma de capsule si suplimente alimentare.

Potasiu si antioxidanti

Potasiul se regaseste din belsug in cartofi, asa ca poti adauga aceasta leguma in orezul pe care i-l prepari periodic. Ai grija insa sa nu ii oferi cantitati prea mari de cartofi, pentru ca vei provoca balonarea cainelui.

Pe de cealalta parte, antioxidantii se regasesc in morcovi, soia si cereale integrale, pe care le poti oferi cainelui in combinatie cu smantana sau iaurt degresat.

Vitamina D si calciu

Iaurtul degresat este un aliment excelent pentru musculatura si oasele cainelui. Acesta contine vitamina D si calciu, adica doua substante care functioneaza foarte bine impreuna si care contribuie in special la intarirea oaselor.

Ofera-i zilnic cate un paharel mic cu iaurt degresat, in combinatie cu fulgi de ovaz, pentru un tranzit intestinal regulat.

Sursa foto: bunnyroobeagle.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea