Animale de companie

#insecte #brad #brad de craciun # insecte microscopice

Insectele microscopice pe care le aduce in casa bradul de Craciun

Pe langa luminite colorate si globuri, bradul de Craciun adaposteste zeci de mii de insecte microscopice, care traiesc discret in scoarta pomului festiv. Paianjenii, acarienii, paduchii sau moliile sunt printre insectele care ajung de Craciun in locuinte prin intermediul brazilor.

Studiile efectuate pe brazii de Craciun arata ca un singur copac poate adaposti chiar si 25.000 de insecte. Profesorul Bjarte Jordal, expert in insecte la Universitatea din Bergen, afirma ca numeroase insecte patrund in casele oamenilor de Craciun.

Expertul ii incurajeaza pe oameni sa scuture bine bradul de Craciun inainte de a-l arunca. In acest fel, vor descoperi o cantitate semnificativa de insecte.

In timpul iernii, insectele hiberneaza si isi golesc complet corpul de fluide. In acest fel raman inactive in copaci. Sunt insa readuse la viata atunci cand bradul este expus la caldura. In momentul in care simt caldura si lumina, insectele cred ca a venit primavara si revin la viata.

Specialistii sunt insa de parere ca aceste insecte nu reprezinta un pericol pentru sanatate. Cei mai afectati ar putea fi cei care sufera de alergii la acarieni. In plus, si cei care au animale de companie sunt sfatuiti sa nu le lase in apropiere bradului, deoarece pot contacta capuse.

Sursa foto: pesttips.trianglepest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea