Animale de companie

#reptile #iguana #hrana iguana #ingrijire iguana

Ingrijirea si hranirea iguanei

Iguanele nu se numara printre cel mai apreciate sau des intalnite animale de companie din tara noastra. Cu toate acestea iguanele se adapteaza foarte bine intr-un apartament, iar cu maniera potivita de ingrijire, acest animal va reprezenta un animal de companie potrivit pentru oricine.

In general iguanele necesita o dieta stricta si o maniera de ingrijire bine pusa la punct. In momentul in care vrei sa iti iei o iguana trebuie sa te gandesti ca ai o responsabilitate la fel de mare ca atunci cand ai o pisica sau un caine.

Iguana in casa

In primul rand trebuie sa acorzi atentie locului in care vei tine iguana. Cel mai probabil te gandesti la un acvariu spatios, insa daca nu este suficient de mare, iguana se poate imbolnavi. Este recomandat sa lasi soparlei un spatiu de miscare destul de mare. Permite-i sa stea prin casa si sa se miste in deplina libertate. In acest sens trebuie sa renunti la covoare si sa lasi iguana sa stea intr-o camera in care exista linoleum , ziare sau iarba falsa.

Evita talasul sau nisipul pentru ca iguana ar putea inghiti aceste doua elemente si poate suferi ulterior de probleme digestive .

Pune un vas curat cu apa si unul cu mancare in camera in care lasi iguana. Asigura-te ca acestea sunt curatate si spalate in fiecare zi.

Lumina si temperatura

Iguanele sunt animale cu sange rece si nu isi pot regla singure temperatura corpului. Asigura-te ca temperatura camerei in care se afla iguana este destul de ridicata, indiferent de anotimp. Iguanele se simt cel mai bine atunci cand temperatura se incadreaza intre 32 si 37 de grade. Asadar, vremea caniculara este potrivita pentru ele, iar aerul conditionat pornit pe o temperatura joasa este exclus in camera in care sta iguana.

De asemenea, iguana are nevoie de multa lumina. Daca este posibil, achizitioneaza un bec cu efect de incalzire pe care sa il depozitezi in spatiul in care sta iguana.

Dieta

Iguanele sunt ierbivore, motiv pentru care trebuie sa ii asiguri soparlei un meniu variat, format in principiu din varza, spanac, legume congelate mixte (fasole verde, morcovi etc.). Evita sa hranesti iguana cu carne. Acestea sunt animale care necesita o dieta vegetariana, iar hranirea cu carne poate provoca moartea lor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea