Animale de companie

#ingrijire par #tuns #pisici # tuns pisici #pisica par lung

Ingrijirea pisicii cu par lung

Pisicile cu blana lunga sunt extrem de dragalase, indiferent de culoarea lor. Acestea nu doar ca sunt frumoase, dar sunt si foarte placute la atingere, iar momentele petrecute in compania acestora sunt foarte relaxante. Dincolo de aceste aspecte, pisicile cu blana lunga necesita o ingrijire speciala, mai ales ca in situatia in care nu acorzi atentia necesara blanitei, aceasta se va incurca si va deveni dificil de intretinut mai tarziu.

In primul rand ca pisica lasa par, indiferent ca este sau nu in perioada de naparlire . Cu atat mai mult in situatia in care pisica are blana deasa si lunga.

Perierea pisicii

Achizitioneaza de la pet-shop o perie speciala pentru blana pisicii si incearca sa o folosesti de 3 ori pe saptamana pentru a indeparta excesul de blana si firele care stau sa cada. Poti face aceasta periere oriunde, cu codintia sa asezi sub pisica o paturica sau un prosop pe care sa il folosesti doar in acest scop.

Incepe prin mangaierea pisicii, astfel incat aceasta sa se relaxeze si apoi incepe perierea usoara. Nu apasa prea tare peria pe corpul pisicii pentru ca risti sa o iriti si sa nu mai suporte deloc perierea. Incepe cu miscari foarte usoare, ca si cum ai vrea sa ii faci un masaj si sa o rasfeti. Vei observa cu pisica se va relaxa si va sta cuminte la periere.

In numai cateva luni, pisica se va obisnui cu procesul si se va aseza in fata ta in momentul in care te va vedea cu peria in mana.

Este de preferat sa incepi acest proces inca de cand pisica este pui, astfel incat sa accepte usor si sa se obisnuiasca cu perierea.

Spalarea pisicii

Desi este un moment destul de dificil pentru majoritatea proprietarilor de pisici, spalarea blanitei este foarte importanta. In timpul baitei, pisica va pierde toate firele de par care sunt in exces si care trebuie sa cada dintr-un moment in altul.

Potriveste apa la o temperatura potrivita (calduta), adu la indemana samponul, un prosop si eventual cheama inca o persoana care sa te ajute, in cazul in care pisica nu suporta apa.

Tunderea pisicii

Tunderea pisicii este un lucru pe care trebuie sa il faci de cel putin doua ori pe an, in special in cazul pisicilor cu blana lunga. De preferat este sa duci pisica la un cabinet veterinar , astfel incat sa aiba parte de un tratament profesional. Evita sa o tunzi acasa decat daca te pricepi si daca ii dai un medicament usor sedativ (recomandat de veterinar), astfel incat pisica sa fie calma.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea